Jack van Gelder: ‘Ik pas niet in profiel Veronica’

Jack van Gelder denkt dat SBS hem nooit meer heeft teruggebeld over de presentatie van het Champions League-voetbal, omdat hij niet in het profiel van Veronica zou passen. Dat heeft de NOS-ster gezegd op Radio Veronica. Volgens Van Gelder gaat SBS het toernooi uitzenden op het ‘jonge’ Veronica. “Ik had het best leuk gevonden, maar ik begrijp ook dat het niet op SBS 6, maar op Veronica wordt uitgezonden. Dan zou ik niet in het profiel passen“, aldus de sportpresentator.

De 64-jarige Van Gelder heeft zo zijn twijfels bij dat argument. “Dan denk je: wat is een profiel? Naar mijn idee hebben de Champions League-kijkers gewoon behoefte aan kwaliteit. Dat kunnen Jan Joost en Toine ook prima, hoor, daar gaat het niet om. Maar ik weet het niet.”

Van Gelder doelt op Jan Joost van Gangelen en Toine van Peperstraten, die voor betaalkanaal FOX Sports werken. Volgens Van Gelder gaan zij de Champions League doen voor SBS. “Dat hoor je overal rondzoemen.

Al met al heeft Van Gelder zijn contact met SBS niet als heel plezierig ervaren. “Het is tot nu toe vrij vreemd gelopen. De directeur heeft twee keer geroepen, één keer op tv en één keer op een mediacongres, dat hij mij als zeer grote kandidaat zag. Ik wist van niets. Ik heb daarna één keer met SBS gesproken en sindsdien is het windstil.”

Zelf hoopt Van Gelder dat de NOS hem ook na zijn 65ste wil houden. “Maar als de NOS me maar één jaar biedt, dan ga ik mijn voelhoorns uitsteken en wacht ik op mensen die geïnteresseerd zijn.”

Ik heb dus één gesprek gehad met SBS en daarna niets meer gehoord. Ik weet het niet. Ik wacht wel af. Of niet.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen