Jack van Gelder: ‘Ik pas niet in profiel Veronica’

Geplaatst op wo 25 mrt 2015 om 13:30

Jack van Gelder denkt dat SBS hem nooit meer heeft teruggebeld over de presentatie van het Champions League-voetbal, omdat hij niet in het profiel van Veronica zou passen. Dat heeft de NOS-ster gezegd op Radio Veronica. Volgens Van Gelder gaat SBS het toernooi uitzenden op het ‘jonge’ Veronica. “Ik had het best leuk gevonden, maar ik begrijp ook dat het niet op SBS 6, maar op Veronica wordt uitgezonden. Dan zou ik niet in het profiel passen“, aldus de sportpresentator.

De 64-jarige Van Gelder heeft zo zijn twijfels bij dat argument. “Dan denk je: wat is een profiel? Naar mijn idee hebben de Champions League-kijkers gewoon behoefte aan kwaliteit. Dat kunnen Jan Joost en Toine ook prima, hoor, daar gaat het niet om. Maar ik weet het niet.”

Van Gelder doelt op Jan Joost van Gangelen en Toine van Peperstraten, die voor betaalkanaal FOX Sports werken. Volgens Van Gelder gaan zij de Champions League doen voor SBS. “Dat hoor je overal rondzoemen.

Al met al heeft Van Gelder zijn contact met SBS niet als heel plezierig ervaren. “Het is tot nu toe vrij vreemd gelopen. De directeur heeft twee keer geroepen, één keer op tv en één keer op een mediacongres, dat hij mij als zeer grote kandidaat zag. Ik wist van niets. Ik heb daarna één keer met SBS gesproken en sindsdien is het windstil.”

Zelf hoopt Van Gelder dat de NOS hem ook na zijn 65ste wil houden. “Maar als de NOS me maar één jaar biedt, dan ga ik mijn voelhoorns uitsteken en wacht ik op mensen die geïnteresseerd zijn.”

Ik heb dus één gesprek gehad met SBS en daarna niets meer gehoord. Ik weet het niet. Ik wacht wel af. Of niet.”
8 Reacties op “Jack van Gelder: ‘Ik pas niet in profiel Veronica’”


 1. Henk

  Is pensioen ook een idee?

 2. Wes

  Ik snap niet helemaal goed hoe Veronica aan het profiel “jong” komt. Welke programma’s heeft de zender omdat profiel te verkrijgen? Maar als ik Jack was dan zou ik niet treuren om niet gevraagd te worden door SBS/Veronica en de door Henk gedane suggestie “pensioen” lijkt me een hele goeie.

 3. Wes

  Ik bedoel pensioen of in de vergetelheid komen bij Veronica is toch hetzelfde

 4. André

  Jack van Gelder wilde in de goede tijd niet in dienst van een omroep werken, maar deed het free lance, dat leverder meer poen op. En nu de economie wat onzeker is, zoekt meneer de zekerheid van een contract. Tja, niemand neemt toch nog een medewerker aan die 64 jaar oud/jong is? Volgens mij wordt het nu tijd dat Jack tegelijk met de Champions League afscheid neemt van voetbal presentatie. Hij kan altijd nog wat musical werk erbij graaien, niet? ;-)

 5. Marcel

  Hij past niet op het beeldscherm, bedoelt hij zeker.

 6. Anoniem

  Ja het Veronica van voordat het verpest werd door SBS was Jong snel en wild.

  Nu is het gewoon zender zonder smoel.

 7. Mediaprak

  Jong snel & wild in combinatie met CL met Fox gezichten v Peperstaaten en v Gangelen. Daarmee wordt Veronica net zo’n raar allergaartje als SBS. Waarmee CL niet meer boven de miljoen kijkers komt. Jonge kijkers weglopen en adverteerders afhaken.

 8. My name is Jansen

  Hij past überhaupt niet meer op de buis.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.