Fred van Leer bezorgt RTL 5 dramatische kijkcijfers

Fred van Leer bezorgt RTL 5 zeer magere kijkcijfers. Zijn dagelijkse show Shopping Queens VIPS kwam deze week uit op gemiddeld 98.000 kijkers en 2,1 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Shopping Queens VIPS is de grote verliezer in het tijdslot half zeven tot zeven uur. Tijdens de uitzendingen van de Fred van Leer-show verliest RTL 5 van álle andere top tien-zenders. Daarmee is het programma, dat ook door RTL geproduceerd wordt, een grote flop.

De meest bekeken aflevering van Shopping Queens VIPS scoorde dinsdag 135.000 kijkers en 2,9 procent marktaandeel. Het dieptepunt werd donderdag bereikt, toen er slechts 59.000 mensen inschakelden (1,4 procent).

Vlak voor de start gaf Van Leer nog aan veel variaties op het programma te willen maken. “Het zou super leuk zijn als het leuk bekeken wordt en we zijn tevreden om het een keer met mannen te doen, of met vijf nichten of vijf oma’s. Je kunt het zo gek niet verzinnen. Het is echt leuk.

In Shopping Queens VIPS gaan elke week vijf andere bekende vrouwen een fashion fight met elkaar aan. Het gaat voornamelijk om realitysterren uit vroegere RTL 5-programma’s.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen