Fred van Leer bezorgt RTL 5 dramatische kijkcijfers

Geplaatst op Sat 07 Mar 2015 om 11:06

Fred van Leer bezorgt RTL 5 zeer magere kijkcijfers. Zijn dagelijkse show Shopping Queens VIPS kwam deze week uit op gemiddeld 98.000 kijkers en 2,1 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Shopping Queens VIPS is de grote verliezer in het tijdslot half zeven tot zeven uur. Tijdens de uitzendingen van de Fred van Leer-show verliest RTL 5 van álle andere top tien-zenders. Daarmee is het programma, dat ook door RTL geproduceerd wordt, een grote flop.

De meest bekeken aflevering van Shopping Queens VIPS scoorde dinsdag 135.000 kijkers en 2,9 procent marktaandeel. Het dieptepunt werd donderdag bereikt, toen er slechts 59.000 mensen inschakelden (1,4 procent).

Vlak voor de start gaf Van Leer nog aan veel variaties op het programma te willen maken. “Het zou super leuk zijn als het leuk bekeken wordt en we zijn tevreden om het een keer met mannen te doen, of met vijf nichten of vijf oma’s. Je kunt het zo gek niet verzinnen. Het is echt leuk.

In Shopping Queens VIPS gaan elke week vijf andere bekende vrouwen een fashion fight met elkaar aan. Het gaat voornamelijk om realitysterren uit vroegere RTL 5-programma’s.
18 Reacties op “Fred van Leer bezorgt RTL 5 dramatische kijkcijfers”


 1. elg

  omgeven door de zoveelste herhaling van Flodder, Everybody loves Ramond, Wie is de chef? en Gordon Ramsay kun je ook niet veel verwachten. RTL5 zou in het najaar van 2014 toch ook met de Klusflat komen? vooravond stelt nu echt niks voor!

 2. p

  ze moeten dit gewoon lekker om 22.30 neerzetten ofzo. 18.30 wie verzint het?

 3. A.Zijn

  @elg De Klusflat is waarschijnlijk niet verder gekomen dan de pilotfase. Dit was bij voorbaat natuurlijk al een kansloze missie.

 4. elg

  ze moeten bij rtl5 met iets komen dat blijven succes heeft in de vooravond zoals dwdd voor NPO1 is, GTST voor RTL4 en Utopia voor SBS6. misschien toch weer een breed opgezette 2de NL soap?

 5. J

  Toen Shopping Queens was aangekondigd (en eigenlijk ook restaurant in huis) dacht ik dat ze vanaf maart wel weer de hele vooravond gingen aanpakken. Maar niet dus.
  En idd, de klusflat is nooit verder gekomen dan de pilot fase!

  18:30 Shopping Queens / Tattoo Stories
  19:00 Restaurant in Huis / Wie Is De Chef
  19:30 112 Ooggetuige / Even Krap Bij Kas / Game show
  20:00 Funny Files / HH Iedereen is gek op jack

 6. Recently

  Had een vast gezicht als Jan Nicolet of Dennis laten presenteren. Wat een miep

 7. elg

  misschien dit?

  17.00 classics: spijkerhoek, sam sam , westzijde posse, vrienden voor het leven, de garage, talpa serie samen
  18.00 culinaire programma’s: wie is de chef?/ mijn huis restaurant/ over de kook
  18.30 realityserie: 112 noodoproep/even krap bij kas/de deurwaarder/
  19.00 spelprogramma
  19.30 2de breed opgezette NL soap serie met bekende namen
  20.00 funny files
  20.30

 8. Wilsens

  Misschien moet RTL5 eens wisselen van presentator
  Het programma is best wel leuk om naar te kijken, maar die hysterische, zelfbenoemde stylist, Fred is gewoon te vreselijk om naar te kijken. Die man is zooooooo nep en zo zelfingenomen!

 9. Marc

  Wie laat dat dan ook een leernicht presenteren?

 10. anonymous

  Die inhoudsloze Fred van Leer is zo onecht, daar valt niet naar te kijken. Alleen maar een griezelige buitenkant, maar jij heeft werkelijk niets te melden. Een egotripper pur sang. Dat RTL die man steeds weer in programma’s laat opduiken is voor mij een enorm raadsel. Zodra ik hem zie zap ik weg.

 11. anonymous

  hij i.p.v. jij

 12. -

  Het is echt een leuk maar programma, maar het tijdstip is heel erg raar.

 13. Anja

  Nogal logisch op dat tijdstip..
  Doe dan Meneer de uil of zoiets, Meneer de uil gaat met VIPS kleertjes kopen!
  heb je gelijk een antwoord op dat poppen programma van SBS.

 14. riptv

  Had een leuk iemand als Nicolette Kluijvert of Dennis Weening dit laten doen.

 15. verlosme

  @riptv inderdaad wat een nietszeggende herrie van die man Fred. Die Kluijvert is een leuke persoonlijkheid zag ik gister ook weer in Alles mag op Vrijdag. Zo echt! Alleen bij BNN was ze toffer.

 16. Tinus

  Eens!

 17. Susje

  Fred van leer is al weer voorbij. Janice kreeg ook een trap bij Sbs, dat verwijfde is al weer voorbij. Wordt tijd voor iets nieuws. Fred kan beter weer kleding gaan bedelen voor oma’s Caroline en Irene.

 18. Bontjas

  Susje

  Als je niks weet mag je niks zeggen. Terug in je (heoren)kast.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.