Definitief stekker uit Gouden Loeki-show

Foto: RTLDe STER trekt definitief de stekker uit de jaarlijkse Gouden Loeki-show. Dat bevestigt een woordvoerster vandaag in het AD. Al sinds 1995 wordt de Gouden Loeki jaarlijks uitgereikt in een groots opgezette tv-show, maar die van afgelopen januari is de laatste. Er ligt een financiële reden aan ten grondslag. “Het ministerie van OCW heeft ons gevraagd om – ondanks een uitstekende afdracht – uit solidariteitsoverwegingen met de publieke omroep, te bezuinigen“, aldus de woordvoerster.

Door de Gouden Loeki te schrappen bespaart de STER veel geld op een relatief dure televisie-uitzending. Ook stopt de terugkerende discussie of de publieke omroep wel zendtijd moet geven aan een commerciële aangelegenheid.

De laatste editie van het Gouden Loeki-gala met Sophie Hilbrand als presentatrice trok 1,5 miljoen kijkers. De winnaar was KNGF Geleidehonden.

Hoewel de tv-show stopt, blijft de uitreiking wel gewoon bestaan. De winnaar wordt voortaan gekozen door het Nederlands publiek én een publiekspanel van onderzoeksbureau GFK.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen