Nieuw tv-programma Anita Witzier in première

Anita Witzier ziet vanavond haar nieuwe programma Anita Wordt Opgenomen in première gaan op de meest bekeken tv-zender van het land: NPO 1. Het programma begint om 22.10 uur, direct na de seizoensstart van het populaire Droomhuis Gezocht. Dat heeft de KRO laten weten. Witzier liet zich voor de tv-show een paar weken meenemen in een psychiatrische kliniek. “Het is het heftigste dat ik ooit voor tv heb gedaan, maar ik had het voor geen goud willen missen. Het heeft me verrijkt.” 

Witzier benadrukt in het AD dat zij niet de hoofdrol heeft in het programma. “Zie mij slechts als de gids, want het draait toch om de patiënten, die hun persoonlijke verhaal vertellen. En dat is best heel wat, omdat er een enorm taboe rust op dit onderwerp, psychiatrische ziekten.

Dat taboe wil Witzier doorbreken. “Het cliché ‘onbekend maakt onbemind’ is ook zeer van toepassing. We hopen dat er door deze reeks inkijkjes meer begrip voor komt.’

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen