Expreszo met parodie op ‘genezen’ EO-homo

Foto: SBSExpreszo, het tijdschrift voor homo-, lesbo-, bi- en trans-jongeren, heeft het EO-artikel over een ‘genezen’ homo flink op de hak genomen. Dat is te zien op de website van Expreszo. Waar de EO omschrijft hoe de 19-jarige Thony ‘ieder weekend in de meest ordinaire gayclubs te vinden was, totdat God ingreep’, heeft Expreszo het in een fictief interview over de 22-jarige Fleur die ‘elke zondag in de meest obscure kerkgemeenschappen te vinden was’. “Totdat de LHBT-community ingreep.” 

Er is veel boosheid ontstaan over het artikel van de EO, waarin Thony wordt geïnterviewd. Homo’s worden in het artikel gestigmatiseerd en bovendien wordt de indruk gewekt dat homo zijn te ‘genezen’ is.

Expreszo kiest ervoor om te reageren met een parodie. “Op een dag ging ik langs bij zo’n EO-jongerendag. Ik was direct verkocht. Een dag later – zo snel gaat dat in Klaas van Kruistumland – was ik lid van de omroep”, vertelt ‘Fleur’.

Er wordt gerept over een ‘refolifestyle’. “Ik droeg geen decolletés meer, ging alleen nog maar rokjes dragen, luisterde gospelmuziek, en vertelde iedereen op feestjes hoe ze naar de hel zouden gaan als ze zo doorgingen met hun leven.

Plotseling greep de LHBT-community in. “Nooit zal, kan, mag en wil ik mij nog aansluiten bij een geloof. Ik wil van mijn leven genieten.

Het interview met EO’s Thony is te lezen op de EO-site. Het interview met de fictieve Fleur is te lezen op Expreszo.

Lees ook: Forse kritiek op EO-verhaal over ‘genezen’ homo

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen