Expreszo met parodie op ‘genezen’ EO-homo

Geplaatst op Fri 13 Feb 2015 om 8:51

Foto: SBSExpreszo, het tijdschrift voor homo-, lesbo-, bi- en trans-jongeren, heeft het EO-artikel over een ‘genezen’ homo flink op de hak genomen. Dat is te zien op de website van Expreszo. Waar de EO omschrijft hoe de 19-jarige Thony ‘ieder weekend in de meest ordinaire gayclubs te vinden was, totdat God ingreep’, heeft Expreszo het in een fictief interview over de 22-jarige Fleur die ‘elke zondag in de meest obscure kerkgemeenschappen te vinden was’. “Totdat de LHBT-community ingreep.” 

Er is veel boosheid ontstaan over het artikel van de EO, waarin Thony wordt geïnterviewd. Homo’s worden in het artikel gestigmatiseerd en bovendien wordt de indruk gewekt dat homo zijn te ‘genezen’ is.

Expreszo kiest ervoor om te reageren met een parodie. “Op een dag ging ik langs bij zo’n EO-jongerendag. Ik was direct verkocht. Een dag later – zo snel gaat dat in Klaas van Kruistumland – was ik lid van de omroep”, vertelt ‘Fleur’.

Er wordt gerept over een ‘refolifestyle’. “Ik droeg geen decolletés meer, ging alleen nog maar rokjes dragen, luisterde gospelmuziek, en vertelde iedereen op feestjes hoe ze naar de hel zouden gaan als ze zo doorgingen met hun leven.

Plotseling greep de LHBT-community in. “Nooit zal, kan, mag en wil ik mij nog aansluiten bij een geloof. Ik wil van mijn leven genieten.

Het interview met EO’s Thony is te lezen op de EO-site. Het interview met de fictieve Fleur is te lezen op Expreszo.

Lees ook: Forse kritiek op EO-verhaal over ‘genezen’ homo
9 Reacties op “Expreszo met parodie op ‘genezen’ EO-homo”


 1. 40

  Goede tegenreactie!

 2. Charles

  Heel sterk

 3. Huib

  Leuk!

 4. gtstfites

  Wanneer bezuinigd de NPO de EO weg? Nu snap ik waarom Klaas van Kruistem naar de KRO/NCRV is gegaan.

 5. LD

  Enge club

 6. Ben

  Fictieve Fleur?
  En toch is het artikel door ene Fleur geschreven…
  Het is een satirish stukje naar aanleiding van de EO-ophef, Fleur schreef het stukje echter wel zelf!

 7. Paul

  Thony Kramer is homo af bij Jinek op de bank . Alles voor de aandacht . Wat een nicht . Wat een slap handje ook op de bank .

 8. Bessie

  Paul, wees ‘ns stil joh, halfzachte pedo.

 9. Paul

  Nou ben ik wel de grootste homo jongen ooit geboren . Dus ik weet van de rand en de hoed . Mij maak je niets wijs Bessie Turf

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.