Erland Galjaard wuift kritiek op Roelvinkjes weg

Geplaatst op di 24 feb 2015 om 15:36

Foto: NCRVErland Galjaard, de tv-baas van RTL, is niet onder de indruk van de kritiek op zijn realityserie De Roelvinkjes, dat vanavond voor de tweede keer te zien is op RTL 5. Dat vertelt hij in een interview met Het Parool. De Roelvinkjes wist veel kijkers inhoudelijk niet te bekoren. “De kritiek, ja ach… Dit soort dingen is net als een roddelblad: niemand leest het zogenaamd, maar op het moment dat ik er voor het eerst in stond, keek het hele hockeyveld ineens om“, aldus de televisiebaas.

RTL zet De Roelvinkjes neer als maatschappelijk betrokken televisie. “Ik heb de pilot goed bekeken. Ik zag oprechte zorg bij vader Dries, zijn huidige vrouw en zijn ex, de moeder van Dave, waarbij ze over hun eigen problemen heen stappen.”

En kennelijk is het iets wat meer mensen bezighoudt, want het scoorde goed“, aldus Galjaard.

Galjaard, de man van Wendy van Dijk, staat erom bekend niet erg van kritiek te houden. Eerder boorde hij recensenten die kritisch waren over RTL Late Night en Gooische Vrouwen 2 de grond in.

De Roelvinkjes begon vorige week dinsdag met 473.000 kijkers.

Lees ook:

Jean-Pierre Geelen reageert gelaten op Erland Galjaard (22 februari 2015)
’Wat is Erland Galjaard blij met zichzelf’ (23 januari 2015)
15 Reacties op “Erland Galjaard wuift kritiek op Roelvinkjes weg”


 1. Anja

  Ik ga weer kijken en afwachten wanneer die Dries eens in de gaten krijgt dat zoonlief hem enorm de gek aansteekt. vermakelijk om te zien hoe dom zo’n man is.

 2. Tom

  Ik begrijp het ff niet meer, is dit de Erland Kwaljaard-courant?

 3. Anoniem

  Zolang zijn vrouwtje Wendy over de hoofrol in heeft wijft galbak alles weg.

  Echten belang heet dat met zijn prutzenders.

  Hoelang duur het nog voor Nina dood gaat?, duuurt allemaal zo lang.

  Begin april met een rouwstout door Amsterdam, met een krans ligging door het Koningklijk paar als ze terug zijn van weer een vakantie?

  Deze pruterser moet in de efteling gaan wonen, met zijn talenenten jachten.

 4. Jeroen

  heeft de heer Erland Galjaard geen leven thuis, hij is vaker in het nieuws als het weerbericht

 5. Bollenboosje

  Nou hij kan de kritiek beter niet weg wuiven, want hij zal het toch van de kijkers moeten hebben, of is hij dit voor het gemak vergeten.
  Hoe komt hij er bij om van de 2 grootste k.w.a.l.l.e.n een soap serie te maken.

 6. Dries

  @Bollenboosje

  Zwijg.

 7. caesar

  Kappen nou, Erland. je slaat nu echt door

 8. Kees

  “Galjaard, de man van Wendy van Dijk, staat erom bekend niet erg van kritiek te houden.”

  Wat wil je als je overtuigd nationaalsocialist bent. Deze Joseph Goebbels adept past niet in een democratisch land als Nederland. Weg met die man!

 9. Ano Nymous

  Hahaha. Die man leeft echt in zijn eigen wereld. Ik kijk nog liever naar verf die droogt en groeiend gras tegelijk dan dat ik naar de Roelvinkjes zal kijken.
  Beetje psychiater zal Galjaard volgens mij goed doen.

 10. Aanmehoela

  RTL4-baas: D66 is laffe keus, PVV haatzaaiend

  Zo vlak voor de verkiezingen, met op 5 maart een verkiezingsdebat bij RTL4, is enige stemhulp altijd welkom. RTL4-baas Erland Galjaard geeft dat alvast.

  Galjaard is geïnteresseerd in politiek en gaat ook stemmen. Ik twijfel over D66, maar ik vind dat altijd een beetje een laffe keus, zegt hij in het Parool. Dus ik denk dat het toch PvdA wordt.

  Een gedeelte uit dit interview. Zal ongetwijfeld morgen hierover bericht worden.
  Belachelijk gewoon dat hij een advies geeft. Wellicht hoopt hij dat zijn haters hem geloven en daarom VVD stemmen. Die partij wil immers zo min mogelijk PO.
  Zelfs stem ik geen D’66 of VVD, maar ook geen PVDA. Wat ik wel stem houd ik voor mezelf.

 11. hugo

  Die man heeft het niet makkelijk. Het RTL-publiek wil troep en hij moet ervoor zorgen, dat ze die troep te zien krijgen. Dus dan maar de Roelvinkjes. Er hebben toch 500.000 mensen naar gekeken?

 12. wim

  Best apart stemgedrag voor een man die in kakelverse 911 rijdt en wiens vrouw in een kakelverse Porsche Cayenne rond toert.:)

 13. My name is Jansen

  Roelvink & Roelvink,
  loser & loser.

 14. Den Draaiert Joost

  Dus gedeeltes uit een interview van een ander worden dan weer telkens geherpubliceert. Ja zo kan ik ook een mediawebsite vullen.

 15. krooswijk

  Nu is de hersenmassa (voor zover nog aanwezig) jaren geleden al opgestookt door overmatig kook gebruik, dus zo’n Roelvinkje (die eigenlijk in de bak thuis hoort) kan er nog wel bij.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.