Erland Galjaard wuift kritiek op Roelvinkjes weg

Foto: NCRVErland Galjaard, de tv-baas van RTL, is niet onder de indruk van de kritiek op zijn realityserie De Roelvinkjes, dat vanavond voor de tweede keer te zien is op RTL 5. Dat vertelt hij in een interview met Het Parool. De Roelvinkjes wist veel kijkers inhoudelijk niet te bekoren. “De kritiek, ja ach… Dit soort dingen is net als een roddelblad: niemand leest het zogenaamd, maar op het moment dat ik er voor het eerst in stond, keek het hele hockeyveld ineens om“, aldus de televisiebaas.

RTL zet De Roelvinkjes neer als maatschappelijk betrokken televisie. “Ik heb de pilot goed bekeken. Ik zag oprechte zorg bij vader Dries, zijn huidige vrouw en zijn ex, de moeder van Dave, waarbij ze over hun eigen problemen heen stappen.”

En kennelijk is het iets wat meer mensen bezighoudt, want het scoorde goed“, aldus Galjaard.

Galjaard, de man van Wendy van Dijk, staat erom bekend niet erg van kritiek te houden. Eerder boorde hij recensenten die kritisch waren over RTL Late Night en Gooische Vrouwen 2 de grond in.

De Roelvinkjes begon vorige week dinsdag met 473.000 kijkers.

Lees ook:

Jean-Pierre Geelen reageert gelaten op Erland Galjaard (22 februari 2015)
’Wat is Erland Galjaard blij met zichzelf’ (23 januari 2015)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen