Arjen Lubach terug met personalityshow

Arjen Lubach keert vanavond, sneller dan verwacht, terug met een tweede seizoen van Zondag Met Lubach. Zelfs een derde serie zit al in de pijplijn. Een bijzonderheid, omdat satirische talkshows het vaak niet redden in Nederland. “Volgens ongeveer iedereen was het heel risicovol wat we probeerden“, legt Lubach dit weekend uit in het AD. “Ik werd vooraf steeds gewaarschuwd: ‘zou je dat nu wel doen?’ of ‘het is al bewezen dat het in Nederland keer op keer flopt’.”

Op de vraag hoe het Lubach wél gelukt is, zegt hij: “Door harder te werken dan de rest, denk ik. The Colbert Report, dat vijf keer in de week uitzendt, heeft honderdveertig medewerkers. Wij veertien. Maar doordat we het allemaal echt voelden als het aangaan van een strijd, hebben we iets goeds kunnen maken.

Lubach is altijd het meest nerveus over of de humor wel aanslaat. “Er is niets zo pijnlijk als een serie onleuke grappen. Een talkshow met een kabbelend gesprekje is nog wel te verdragen, maar vijf minuten lang slechte humor, dat houdt niemand vol.”

Zondag Met Lubach is om 21.55 uur te zien op NPO 3. Aansluitend, om 22.30 uur, begint het Nederlandse programma Uitzonderlijk Vervoer met Philippe Geubels.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen