RTL Late Night jaagt tienermeisjes op kosten

Geplaatst op ma 08 dec 2014 om 16:44

RTL Late Night heeft de woede op de hals gehaald van ouders en volwassen kijkers door eind vorige week via een belactie de laatste kaarten voor de One Direction-special weg te geven. Dat blijkt uit een artikel in het AD en reacties op sociale media en klachtensites. Iedere tiende beller maakte vrijdag kans om de opnames bij te wonen. Een belletje kostte 45 eurocent. De 15-jarige Lissa vertelt vandaag in het AD dat ze tientallen keren belde. “Dat heeft me 49 euro gekost”, zegt de jonge fan.

In dezelfde krant vertelt de 14-jarige Floor dat ze niet eens durft te kijken naar haar telefoonrekening. Met haar belletje en die van vele andere jonge One Direction-fans heeft RTL de kassa flink weten te vullen.

Op Twitter vinden mensen het ongekend. “Wow, RTL Late Night melkt de komst van One Direction wel giga uit. Nu kunnen de kids bellen à 45 cent per keer om kans te maken”, zegt John.

En ook Inge vindt dat belachelijk. “Sorry hoor, maar ik vind dat van RTL Late Night echt bedrog. One Direction is toch rond de leeftijd 14 tot 20, dan wordt 45 cent een beetje te veel.

Een boze moeder heeft een klacht ingediend op Klacht.nl. “Er werd NIETS verteld over de kosten. Ja, tijdens zijn korte woordje stond het in kleine lettertjes onder in beeld maar RTL kon weten dat die meiden allemaal koortsachtig gaan bellen en/of sms’en en dus dat niet gelezen hebben.

Vanavond is de One Direction-special van RTL Late Night te zien op televisie.
41 Reacties op “RTL Late Night jaagt tienermeisjes op kosten”


 1. Timber

  Doen ze toch allemaal helemaal zelf. Ik word doodziek van al die verwijten van tienermeisjes en door-jankende-tienermeisjes-gek-gemaakte-ouders. Rot toch een end op zeg.

 2. Anoniem

  Beetje naïf… Je dat als je voor zoiets belt, dat dat geld kost. Je bent er zelf bij, ook als ouder… die geven tegenwoordig al mobieltjes op 12 jarige leeftijd…

 3. Elm

  Sommige mensen moet je gewoon voortijdig steriliseren zodat ze geen kinderen kunnen krijgen.

 4. K l a a s

  NIX18, dus ook mobirle telefoons verbieden onder de 18

 5. Mediaprak

  vd Vorst heeft vanmiddag bij Erland een ‘maatschappelijk relevant programma idee’ ingeleverd: “We Hebben Een Beller” waarin olv voormalig Belspel Lucille Werner krankjorem hoge belkosten en betaalachterstanden worden opgelost.

 6. Vincent

  Eigen schuld, niet janken. Je kunt ook gewoon 1 of 2 keer bellen.

 7. anonymous

  Als die hysterische tienermeisjes niet 1 sms-je sturen maar tientallen, is dat dan de fout van RTL?
  Sorry hoor, die meiden zijn zelf zo stom.

 8. Harry Boter

  Dus als ik het goed begrijp komt Humbarto je huis binnen pakt je telefoon en belt een 0900 nummer? Dit doe je toch gewoon zelf man.. tjonge jonge… man man man… :-)

 9. anonymous

  Als die tienermeisjes niet 1 sms-je sturen maar tientallen, is dat dan de fout van RTL?
  Sorry hoor, die meisjes doen dit zelf.
  De ouders denken nu; och hadden we maar een condoom gebruikt.

 10. Nico

  Je kiest hier toch zelf voor. 538, 3FM en andere radiozenders doen precies hetzelfde. En wat te zeggen over de talentenjachten!

 11. Sophie

  Een wijze les voor alle ‘Boyband verslaafde tienermeisjes die denken dat ze een van die jongens kunnen krijgen maar het gewoon duidelijk is dat ze dat niet krijgen’-fans.. Je kunt ook kaarten kopen via internet voor veel goedkoper, dus dan moeten ze niet zo janken..

 12. nick

  Als ik 5 auto,s bij een autodealer dan heeft die autodealer mij toch niet op kosten gejaagd, dat doe ik dan toch zelf! Er staat ook duidelijk onder dat wanneer je onder de 18 bent je toestemming aan je ouders moet vragen.

 13. Al2.0

  Wat een huilie huilie, wat een negativiteit en naïviteit. Nederland is vandaag weer lekker bezig met zeik en op RTL, op Jumbo etc. enzoverder bij gebrek aan de Zwarte Pietendiscussie, misschien?

 14. Anonie-mus

  De voorraad manden waar RTL door kan vallen raakt zo langzamerhand uitgeput. Maar…..er schijnt weer een nieuw ‘hulp’programma te komen, met Angela Groothuizen, voor kinderen met zware schulden, vaak door onverantwoordelijk belgedrag. Héé…dat is hier ook aan de hand. Toevallig? Neeeee, RTL creëert zijn eigen leger aan misleide stumpers.

 15. Dean

  Erg dom en naïef inderdaad, ten eerste stond het duidelijk onder in beeld, dat zo’n meid als een gestoorde dat nummer gaat bellen, tja.. moeten de ouders die daar naast zitten dan niet even zeggen; wacht eens even, kijk eens op dat scherm wat dat belletje kost, en dan belt zo’n kind een of twee keer, en dan pech gehad.

  Ten tweede is RTL een commerciële zender en geen Publieke Omroep, en volgens mij moet een commerciële zender winst maken om te kunnen bestaan, dus geef ze eens ongelijk dat ze dit soort acties op touw zetten. Bovendien stond er volgens mij duidelijk onder in beeld ‘deelname vanaf 18 jaar’, dus waarom belt een meisje van 15 dan en gaat zitten zeiken? Dan hadden haar ouders dus beter op moeten letten!!

  Ongelofelijk dat mensen hier intrappen en dan gaan zeiken tegen andere media.

 16. Rene

  Bij the voice en the voice kids bellen toch ook veel minderjarigen. Geeft RTL niets om, als de kassa maar rinkelt!

 17. Al2.0

  RTL is ook nog een educatieve omroep. Ze hebben die meiden een belangrijke les geleerd…

 18. anonymous

  Eerste foutje, Humberto? Misschien direct al een fatale. Was het succes toch maar flinterdun.

 19. RobertW

  Domme wijven gewoon om tientallen keren te bellen, dat doen ze toch zeker zelf. Een concert bijwonen kost veel duurder, daar zeuren ze ook niet over. Dus zelf dom die gillende keukenmeiden,eigen schuld dikke bult

 20. Yoshi

  Dan bel je toch niet? En wel goed vinden dat je dochter een pakkie peuken weg rookt! Dat is pas duur!

  Heb ik geen medelijden mee, je kan dan toch beter een kaartje voor het concert kopen.

 21. Ben

  Als ik me goed herinner had Luuk tijdens het noemen van de bel/sms actie ook wel gewaarschuwd om niet teveel te bellen/smsen, dus van de kant van RLN vond ik dat netjes

 22. Joep meloen

  Wat dachten jullie van de programma’s Dit is mijn Toekomst en Astro TV.

  Als er maar geld kan worden verdient, las net dat het aantal zelfdodingen flink is toegenomen, die programma’s werken dus ook niet.

  Oh jawel, kost een hoop geld, voor alleen maar onzin.

 23. jeroen

  Een anders woord voor RTL = Geldwolf

 24. Pia

  Alsjeblieft… STOP MET DIT GEZEIK.

 25. roevka

  Half elf moet dat jonge grut dan nog niet op bed liggen?
  Toch is het wel misbruik maken van de naïviteit van die kids. Meteen ook een les… doe niet mee aan betaalde belspelletjes. De kans dat je wint is nihil.

 26. pieter de jong

  Je hoeft niet tebellen. Het is n keuze. Lekker zo n generatie::alles voor ut jong.

 27. Ida H.

  Bah, wat een stel verwende nesten. En maar doen of ze overal recht op hebben. En die moeder die haar kind geen les leert over geld, maar mee klaagt is helemaal het toppunt.

 28. ABDE

  Het zijn van die domme mutsen die enkel GTST kijken en andere programma’s waarvan je niets opsteekt. Moet wel zo zijn, een beetje meisje weet toch dat dit geld kost.

 29. frank

  Nico, bij 3fm kun je gratis appjes versturen hoor…

 30. Hans

  Laat dit dan een wijze les zijn voor de meiden die gebeld hebben en met een enorme rekening zitten. En helemaal voor de ouders. Niet gaan lopen klagen, maar gewoon je verlies nemen. Niet met het beschuldigende vingertje naar RTL Late Night wijzen.

 31. Jan

  Jezus wat een gezeik. En als je 49 euro belkosten hebt gemaakt, heb je dus meer dan 100 keer gebeld. Dan wordt het echt tijd jezelf na te laten kijken. Wat een gezeur om niks. Aanstellers.

 32. rrr

  HET IS MAAR ONE DIRECTION

  ZO BELANGRIJK ZIJN ZE OOK WEER NIET
  ZE KUNNEN GOED ZINGEN EN DANSEN EN ZE ZIEN ER GOED UIT
  ER ZIJN ERGE DINGEN IN DE WERELD.

 33. anonymous

  One Direction is nog niet 1 sms-je waard meisjes.
  Die jongens lachen jullie gewoon uit.

 34. The Clairvoyant

  Ik weet niet wie dommer zijn die wijven of die ouders.

 35. joke hazen

  Het zijn snotneuzen over plm n jaar of 3 zitten ze in n afkikkliniek!

 36. Marc

  Het leek wel oud op nieuw, wat een hysterisch gillende keukenmeiden. Niet normaal meer…

 37. AnoNymous

  Ik zie het probleem niet, One Direction is een produkt waar geld aan verdiend moet worden. Dat doel is dus volledig gelukt. Want de hordes hormonen die met dit soort boybands door meisjeslichaam gieren zorgen daar wel voor, en dat weten de gehaaide zakenmannetjes achter de act One Direction. Aan de kinderen en ouders is het zelf de keus daarin mee te gaan…

 38. AnoNymous

  Volgens mij is hier weinig aan de hand. Het is commerciele TV, met een comemrciele act dus moet er geld verdiend worden. Dat is precies wat er gebeurd is. Da’s nu eenmaal commercie. Dat de meiden en de ouders het later dan een te groot bedrag vinden is hun probleem niet.

 39. Frits

  Dit had wel duidelijker gecommuniceerd mogen worden maar het is commerciële TV dus je zou als ouder beter moeten weten. Wel vreemd weer dat bij RTL hier niemand echt over valt. Stel je voor dat bovenaan dit artikel SBS had gestaan, dan was iedereen woest geweest en stond er een menigte met brandende fakkels buiten in Amsterdam. Wat een merknaam niet kan doen. Of anders gezegd, waar je mee kunt wegkomen (platform voor gevallen advocaatjes, gevaarlijke zelfhulp programma’s, leedvermaak tv, belspelletjes en SMS acties) als je een maar een goede naam hebt.

 40. William

  Deze meiden zaten met één vinger aan hun telefoon en met hun andere hand hele andere dingen te doen toen ze zaten te bellen en dan krijg je dit soort ongelukjes. Wees blij dat ze nu wat geleerd hebben, in plaats van dat ze de wijze les pas na 9 maanden leren op die leeftijd.

 41. Peter Bakker

  kappen met dit gezeur, RTL opent een 0900 nummer en al die hysterische meisjes willen per se 100 keer bellen, RTL betaalt veel voor het binnenhalen van 1d en moet uiteraard selectie maken tussen de duizenden gekken (meisjes) die dit willen. Laat dit soort kinderen en zeker de ouders(?!!!) alsjeblieft kalm worden en doorgaan met hun zielige levens!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.