NPO 1 sluit jaar af bij Scheepvaartmuseum

Foto: SBSNPO 1, de meest bekeken tv-zender van het land, gaat op 31 december voor het eerst het jaar uit met een live verslag van het nationale aftelmoment bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Het verslag, dat van 23.50 tot 00.10 uur duurt, wordt door Art Rooijakkers aan elkaar gepraat. Dat heeft de NOS laten weten. De NOS zal het vuurwerk uitvoerig in beeld brengen. “Bijzondere beelden zullen komen van de helikopter die boven de stad en als het ware dóór het vuurwerk zal vliegen.

De NOS vindt het belangrijk om vanaf dit jaar bij het nationale aftelmoment te zijn. “De vuurwerkshow op de Harbour Bridge in Sydney is iconisch, in Londen drommen mensenmassa’s bijeen bij het London Eye-reuzenrad, in Madrid is de klok op het Puerta del Sol de grote trekker en New York City telt af op Times Square…”, somt een woordvoerder van de omroep op.

Hij vervolgt: “Elk land leeft op zijn eigen manier toe naar de overgang van het oude naar het nieuwe jaar. In Nederland zijn de ogen gericht op het nationale aftelmoment bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.”

Het programma Nationaal Aftelmoment zal direct na de cabaretvoorstelling van Youp van ’t Hek worden uitgezonden.

RTL 4 gaat het jaar uit met Ik Hou Van Holland en SBS 6 is bij het Staatsloterijfeest in Den Haag.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen