John de Mol ontkent manipuleren Utopia-bewoners

Foto: RTLJohn de Mol ontkent dat de bewoners van zijn programma Utopia worden gemanipuleerd, zoals de weggestemde kandidaat Rienk beweert. Dat heeft de mediatycoon laten weten in RTL Boulevard. De Mol is ‘verbaasd’ over Rienks uitspraken. “Waarom doet iemand dat? Rienk heeft op zijn knieën gelegen of hij alsjeblieft terug mocht komen, want hij had totaal niet verwacht dat hij eruit moest. Ik denk dus dat er een lichte vorm van frustratie aan ten grondslag ligt“, zegt de producent.

Zwerver Rienk meent dat de programmamakers op ruzies aansturen. “Als er één ding is waar we niet op zouden moeten aansturen, áls we dat al zouden doen, is ruzie. Sterker nog: we hebben in het verleden, als we het al aanstuurden, meer aangestuurd op net taalgebruik.”

De Mol vond de bewoners enige tijd te grof. “Er is een periode geweest dat ze ongelooflijk heftig taalgebruik uitten steeds. Als er één ding is waar we niet op hoeven aan te sturen, is het ruzie, want dat hadden we in elk geval genoeg en volgens sommigen zelfs te veel.”

Voor 2015 hoopt De Mol dat de Utopianen wat meer pit tonen. “Ik ben ooit een keer Utopia in gegaan, wat een tamelijk ongebruikelijke stap is, om daar toch een soort wake up-call te geven. In de casting van de mensen die huidige Utopia-bewoners straks vervangen, zul je zien dat er een lichte verschuiving ontstaat naar mensen die willen aanpakken, ’s ochtends vroeg opstaan, wat willen bereiken en wat gaan doen.

Het is wel een programma waar je continu aan moet blijven werken en waar je continu alert op moet zijn, want als je even niet oplet, kan het als een plumpudding in elkaar zakken.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen