Job Cohen vindt PowNews schandelijk

Job Cohen is het met Onno Hoes eens dat het schandelijk is wat PowNews heeft gedaan. Dat heeft de oud-burgemeester van Amsterdam gemeld in Nieuwsuur. Hoes stapt door een item in PowNews op als burgemeester van Maastricht. “Ik vind het chic van hem. Hij heeft nu de eer aan zichzelf gehouden. De motivering die hij gegeven heeft, vind ik sterk. Tegelijkertijd laat hij er geen misverstand over bestaan dat hij het schandelijk vindt wat er gebeurd is, en daar heeft hij wat mij betreft groot gelijk in.”

Hoes heeft het gevoel dat hij in de val is gelokt. “En dat is hij ook. Dat hoort niet“, meent Cohen. “Daar spreekt geen enkele vorm van moraal of moraliteit uit.”

Toch had Hoes waakzamer moeten zijn, denkt Cohen. “Het is privé en ook een burgemeester heeft een privéleven. Tegelijk moet je voortdurend beseffen dat alles wat je doet in de openbaarheid kan komen. Als dat gebeurt, heeft dat risico’s. Dat risico gaat over wat de gemeenteraad ervan vindt.”

Zelfs als Hoes thuis was afgeluisterd, had dat volgens Cohen gevolgen kunnen hebben. “Zodra iets in het publieke domein komt, om wat voor reden dan ook – en dit is een heel treurige reden, die wat mij betreft niet had mogen gebeuren, dan is het privégedeelte weg. Dan maakt het niet meer uit.

In een publiek ambt moet je je voortdurend realiseren dat alles wat je doet, ook al is het privé, in het publiek kan komen.”

PowNews zond vorige week beelden uit van een hitsige Hoes. Het veroorzaakte een mediarel rond de VVD-politicus.

 

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen