Ivo Niehe vreest wekelijks voor dalende kijkcijfers

Foto: MAXIvo Niehe is elke week bang dat de kijkcijfers van zijn programma TV Show instorten. Dat bekent de presentator in een interview met TROS Kompas. Niehe is geobsedeerd door kijkcijfers. “Poeh, die kijkcijfers… Ik ben elke maandagochtend nog bezorgd. Ik presteer vanuit een lichte vorm van faalangst. Steeds denk ik: deze week heeft er geen hond gekeken. Die angst blijft altijd. Maar vorig jaar hadden we gemiddeld 1,7 miljoen kijkers. Dat is belachelijk hoog voor dit type programma“, zegt hij.

Na al die jaren doet de TV Show het nog altijd goed. “We hebben alle stormen doorstaan, maar er zal een dag komen dat iemand ons doorklieft, denk ik.

Niehe heeft het idee dat hij inhoudelijk nog steeds groeit. “Theater is een fantastische leerschool voor me geweest om het presenteren ontspannender te maken.

Had ik het Gala 50 jaar André van Duin tien jaar geleden gepresenteerd, dan had ik gedacht: wat ga ik nou vertellen? Nu ging het als vanzelf.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen