Veronica haalt SBS 6 in met Harry Potter

Foto: EOVeronica passeerde donderdag zijn grote broer SBS 6 dankzij tovenaarsleerling Harry Potter. De grote finale van de Harry Potter-serie, The Deathly Hallows: Part 2, trok maar liefst 719.000 kijkers naar de zender. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Met een marktaandeel van 10,5 procent zat de Harry Potter-film maar liefst 102 procent boven het laatste weekgemiddelde van Veronica. Over de hele avond kwam Veronica uit op 7,2 procent, nog hoger dan zusterzender SBS 6 (6,9 procent).

Met dit hoge marktaandeel was Veronica de vierde zender van Nederland, na RTL 4, NPO 1 en RTL 7. Die laatste zender scoorde dankzij het Europa League-voetbal ook ver bovengemiddeld.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 gaat de boeken in als de meest bekeken film van Veronica’s November Premièremaand. Naast filmpremières, bracht het station tijdens deze maand ook de gehele Harry Potter-serie op tv. Het was voor het eerst dat alle delen in de goede volgorde te zien waren.

Het slot van de Harry Potter-serie is twee keer uitgezonden door SBS, één keer op SBS 6 en één keer op Net5. De tv-première was in 2013 bij SBS 6 en trok 704.000 kijkers.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen