Veronica haalt SBS 6 in met Harry Potter

Foto: EOVeronica passeerde donderdag zijn grote broer SBS 6 dankzij tovenaarsleerling Harry Potter. De grote finale van de Harry Potter-serie, The Deathly Hallows: Part 2, trok maar liefst 719.000 kijkers naar de zender. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Met een marktaandeel van 10,5 procent zat de Harry Potter-film maar liefst 102 procent boven het laatste weekgemiddelde van Veronica. Over de hele avond kwam Veronica uit op 7,2 procent, nog hoger dan zusterzender SBS 6 (6,9 procent).

Met dit hoge marktaandeel was Veronica de vierde zender van Nederland, na RTL 4, NPO 1 en RTL 7. Die laatste zender scoorde dankzij het Europa League-voetbal ook ver bovengemiddeld.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 gaat de boeken in als de meest bekeken film van Veronica’s November Premièremaand. Naast filmpremières, bracht het station tijdens deze maand ook de gehele Harry Potter-serie op tv. Het was voor het eerst dat alle delen in de goede volgorde te zien waren.

Het slot van de Harry Potter-serie is twee keer uitgezonden door SBS, één keer op SBS 6 en één keer op Net5. De tv-première was in 2013 bij SBS 6 en trok 704.000 kijkers.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen