Rolf Wouters mist werken voor televisie

Geplaatst op Tue 04 Nov 2014 om 10:38

Foto: RTL

Rolf Wouters begint het maken van tv-programma’s te missen. Dat heeft de presentator laten weten op 3FM. Het is volgens Wouters onzin dat hij zich zou willen distantiëren van de tv-wereld. “Ik wil af van iets dat op één of andere manier is ontstaan. Ik wil niet de verdwenen man zijn“, zegt de voormalig tv-ster. “Dat leidt alleen maar tot rare verhalen en dat is helemaal niet nodig. Ik ben er gewoon nog. Ik werk al lang niet meer voor televisie en begin het langzaam te missen.”

De sfeer van het tv-maken is ook erg leuk, vindt Wouters. “Ik belandde ooit in het vliegtuig tussen de cameraploeg van Irene Moors. Toen kwamen er allerlei verhalen en anekdotes naar boven. Toen dacht ik: potverdorie, dat was een leuke tijd. Dus vond ik het leuk om er zaterdag bij te zijn.

Hij doelt op de tv-special Ik Hou Van RTL die zaterdag werd uitgezonden op RTL 4. “Ik vond het ontzettend leuk dat ik in het kader van 25 jaar RTL niet vergeten was en werd uitgenodigd. Ik heb onmiddellijk ja gezegd. Ik vond het ontzettend leuk om na negen jaar weer op een studiovloer te lopen. Dat wilde ik nog een keer meemaken en dat heb ik nu gedaan.

Als Wouters aan een tv-comeback denkt, hoeft dat niet per se voor de schermen te zijn. “Ik heb de afgelopen anderhalf jaar bijna al mijn oudcollega’s weer eens uitgebreid gesproken. Wat mij wel kriebelt, is het werken achter de schermen. Het voorbereidend werk van een tv-programma. Ik besta gewoon nog.”

Toch sluit hij ook een eigen tv-show niet uit. “Het hangt van veel dingen af. Wat Humberto doet, kan ik bijvoorbeeld niet. Ik moet niet gaan zitten.
17 Reacties op “Rolf Wouters mist werken voor televisie”


 1. Pia

  Zo’n creatieve programmamaker. Als hij een goed format bedenkt, of krijgt aangeboden, zou ik hem graag weer op de buis zien.

 2. Marc

  Wat een held was dat. Zie hem graag weer terug op TV. Leuk om hem in iedergeval in Ik Hou van RTL weer even gezien te hebben, niet veel veranderd moet ik zeggen. Beau van Erven Dorens heeft nu iets weg van de stijl die Rolf had.

 3. Alex

  Rolf mag altijd terug op tv, in de juiste show is die man een geweldige presentator.
  Nu RTL andere dingen probeert op vrijdag, zou Rolf daar niet verkeerd staan.

 4. The Clairvoyant

  Rolf is nou echt een ster.

  Beter dan zo’n huilende wahhopige Henny Huisman.

 5. Ano Nieme

  Prima aanwinst voor SBS

 6. Hans

  Prima aanwinst voor RTL op de Zaterdagavond, of het tijdslot van Life4Younopnde Zondag!

 7. Thomas

  Rolf Wouters op de zondag, nee joh, een groter contrast met Carlo & Irene kan ik me niet bedenken.

 8. Ben

  Rolf moet gewoon weer zo’n show a la ‘Rolfs antwoordapparaat’ of ‘Now or Never’. Grote studio met een bak normaal publiek, allerlei opdrachten of wensen en gaan! (liefst live)

 9. Ano Nieme

  Bij SBS zou hij goed passen. Bijvoirbeeld een vernieuwde versie van de Tandeborstelshow op Veronica.

 10. joris

  RTL is voor laaggeletterden

 11. Opa

  En Ned1 is voor hooggeletterden.

 12. Nelis

  Goede ‘ouderwetse’ showmaster die energiek en humorvol presenteert. Ik twijfel of een zaterdagavond show tegenwoordig nog werkt en miljoenen kijkers voor de buis brengt maar Rolf Wouters zou prima terug kunnen keren op televisie.

 13. Chiel

  Hoe hij de Tandenborstel show presenteerde: geweldig! Leuke man. Mag wel weer op herhaling bij Comedy Central (waarom zijn die Endomol herhalingen van o.a. Boobytrap, Tandenborstel, enz eigenlijk gestopt!?).

 14. Julia Molenaar-Claus

  NPO is voor ouwe bejaarden en tokkievolk
  RTL is voor de hoogopgeleide, werkende mens
  SBS is voor laagopgeleide, uitkeringtrekkende bevolking

 15. flits Bom

  Hij kan de baan van Masmeijer nu mooi overnemen.

 16. doe!!

  Zou samen met Valerio een programma moeten maken. Jammer dat The Phone van de Avro is.

 17. Nelis

  @doe!!: dat zou inderdaad een interessante combinatie zijn. Als ze ‘meneer John’ maar niet meer van stal halen :-)

  Maar ik denk niet dat Rolf Wouters nog weer iets groots gaat doen op tv, afbreukrisico is tegenwoordig te groot voor sterren van weleer.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.