‘Maestro is doorgestoken kaart’

De NPO 1-show Maestro is doorgestoken kaart. Er zijn nog vier BN’ers in de race, maar nu al is duidelijk wie de winnaar wordt: Carlo Boszhard. Dat stelt althans Jan Uriot, één van de sterreporters van weekblad Privé, in Privé TV. Uriot stelt dat Boszhard ‘al maanden voor de uitzending’ dirigeerles heeft gekregen. “Ik ben niet benieuwd wie de winnaar wordt, want dat weet ik eigenlijk al. Ik heb namelijk een direct betrokkene van het programma gesproken. Dat is niet de minste.”

Die betrokkene is er stellig over, aldus Uriot. “Vanaf het begin zou al duidelijk zijn dat Carlo Boszhard de grote winnaar moet worden. Je kunt mij alles wijs maken, maar ik dacht: staaf dat eens met feiten dan. Diegene vertelde mij: ‘Kijk maar eens naar de eerste uitzending van Maestro.’ Dan zie je dus dat Carlo echt professioneel dat orkest staat te dirigeren.”

De spelregels van het programma schrijven voor dat acht BN’ers meedoen zonder dirigeerervaring. “Maar degene die ik sprak zei: ‘Hij had wel degelijk dirigeerervaring, hij heeft lessen van tevoren gehad.’ Anders kun je zo’n orkest niet begeleiden. Het is een beschuldiging. Verder krijgt hij de makkelijkste stukken voorgeschoteld.”

Boszhard zelf zegt dat het beginnersgeluk is. “Het is een wonderlijk verhaal“, aldus Uriot. “Wat nog wonderlijker is, zijn de bedragen die over tafel gaan. Het Prins Bernhard Cultuur Fonds sponsort dit feestje met vijf ton per jaar. Mijn bron zei: ‘De deelnemers krijgen 3000 euro per aflevering.’ Dat is een hoog bedrag in tv-land.”

In totaal telt de serie acht afleveringen. “Dat zou inhouden dat als Carlo de winnaar wordt, hij 24.000 euro verder is dit seizoen.”

AvroTros ontkent dat er sprake is van geheime afspraken.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen