Lucille Werner verwacht geen protesterende kijkers

Lucille Werner verwacht niet dat kijkers massaal gaan protesteren tegen het van de buis halen van haar spelshow Lingo. Dat vertelt de presentatrice vandaag in De Telegraaf. Acht jaar geleden dreigde Lingo ook van het scherm gehaald te worden, maar werd toen gered door massaal protest. “Er is zicht op een zomereditie in 2015. Met dit in het vooruitzicht denk ik niet dat de kijkers massaal zullen gaan protesteren, zoals in 2006 gebeurde“, aldus de TROS-presentatrice.

Zelfs premier Balkenende bemoeide zich in 2006 met de plannen om Lingo te schrappen. “Het was uiteindelijk de opstand van het publiek waardoor Lingo mocht blijven. Ik denk niet dat het programma voor een tweede keer gered zal worden.

Werner baalt er flink van dat Lingo nu écht van de buis gaat. “Het is na 25 jaar uitzending toch een echt televisiemonument. Ik sluit met pijn in mijn hart een tijdperk af. Maar ik moet wel realistisch zijn.

Toen we in januari dit jaar van Nederland 1 naar het tweede net moesten, werden de kijkcijfers slechter. We gingen van ruim 800.000 naar minder dan de helft. We hebben het succes niet kunnen halen.”

De laatste Lingo is eind september te zien op Nederland 2. Het tijdslot van de spelshow komt in handen van Omroep MAX.

 

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen