Lingo na 25 jaar van de buis

Lingo gaat na 25 jaar van de buis. De laatste aflevering is eind september te zien op Nederland 2. Dat heeft AvroTros zojuist laten weten. Er kijken te weinig mensen naar Lingo, dat in januari verhuisde van Nederland 1 naar 2, aldus de omroep. “Toen is besloten om DWDD per januari 2014 naar Nederland 1 te verplaatsen, en daarmee Lingo een nieuwe plek kreeg op Nederland 2, wisten we dat dit gevolgen kon hebben voor ons programma“, zegt tv-directeur Remco van Leen.

Van Leen denkt dat het programma op het huidige tijdstip niet werkt. “Wat ons betreft zou het een optie zijn om het programma terug te plaatsen naar Nederland 1, bijvoorbeeld om 17.30 uur.”

We zijn met de NPO in ieder geval aan het kijken naar de mogelijkheden om een zomer-editie van Lingo te maken in 2015, uiteraard met presentatrice Lucille Werner die het programma al ruim 9 jaar lang met verve en vol enthousiasme presenteert.

Werner schrok van het nieuws. “In eerste instantie moest ik wennen aan het idee dat Lingo na 25 jaar niet meer dagelijks op de buis te zien zal zijn. Voor miljoenen mensen is het programma immers een vaste waarde in de vooravond“, zegt ze.

Een eventuele zomer-editie van Lingo zie ik nu vooral als een nieuwe kans. Het brengt Lingo nog dichterbij het publiek. Dat zie ik als een mooie uitdaging en goede verfrissing voor het populaire woordspel.

Op 5 januari 1989 werd de eerste Lingo, met presentator Robert ten Brink, door de VARA uitgezonden. Tot en met december 1992 presenteert hij 213 afleveringen. François Boulangé nam vervolgens het stokje over en presenteerde tussen januari 1993 en juli 2000 maar liefst 2.043 afleveringen.

In september 2000 verhuisde Lingo naar de TROS en ging Nance het spelletje presenteren. Tot en met augustus 2005 komt zij tot 1.164 afleveringen. Sinds 2005 is de presentatie van Lingo in handen van Lucille Werner, die het programma inmiddels 1.726 keer heeft gepresenteerd.

Lingo wordt geproduceerd door IDTV en mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen