Jean-Pierre Geelen vindt vraag Andries Knevel ‘idioot’

Het verbaast tv-recensent Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant niet dat juist in Knevel & Van den Brink een grens is overschreden in een vraaggesprek over de vliegramp met MH17. Dat heeft hij laten weten in Shownieuws. Andries Knevel vroeg maandag aan een zus van een slachtoffer of ze heeft nagedacht ‘hoe hij eraan toe zal zijn’. “Ik zag meteen al waar dit op zou uitdraaien. Niet dat ik deze idiote vraag kon voorspellen. Maar dit is typerend voor de EO“, aldus Geelen.

Geelen doelt op ‘dat hengelen naar de emoties’. “Het brengt je geen stap verder. Ik heb geen idee wat nou eigenlijk de waarde is en wat ze nou willen weten. En dat past in het patroon wat de EO al jarenlang toepast.”

Knevel wilde weten of de zus enig idee heeft hoe het lichaam van haar broer er nu bij ligt. “Gewoon, omdat hij in ieder geval van tien kilometer hoogte gevallen is…

Die massale kritiek die daarop volgde heeft Knevel zich aangetrokken. “Ik heb in het gesprek van vanavond met Leonie, zus van de omgekomen Erik een vraag gesteld die niet gepast was. Dat spijt mij zeer“, twitterde hij.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen