Henry Schut wil sportvariant 24 Uur Met

Foto: Dirk-Jan van DijkHenry Schut  zou het leuk vinden als er een sportvariant op het programma 24 Uur Met komt. Dat vertelt de NOS-presentator in VARAgids. Schut houdt van dat soort televisie. “Een programma als 24 Uur Met vind ik fantastisch. Ik zie wel een sportequivalent voor me, met Arjen Robben, Epke Zonderland, sporters met een grote carrière. Je zou het in de uitvoering groter moeten maken, een Zomergasten-achtige variant. Niet die 45 minuten, maar drie uur lang, met filmbeelden.”

Volgens Schut is dat geen saaie tv. “Hoe saai was Big Brother? Het werd interessant omdat we met z’n allen keken naar mensen die niks deden. Dat is zo’n misverstand over televisie: er hoeft niet de hele tijd iets spectaculairs te gebeuren.”

Of hij de show zelf wil presenteren, zegt hij niet. Schut is tevreden met zijn huidige programmapakket. “Ik voel me op mijn plek, ik weet niet of er een stap verder is.”

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen