Harry de Winter woest over einde Lingo

Harry de Winter, die aan de wieg stond van Lingo en er miljoenen mee verdiende, is er woest over dat Nederland 2 de stekker uit de spelshow trekt. Dat laat hij vandaag blijken in het AD. Lingo is eind september voor het allerlaatst te zien. “De ware reden? Ze vinden de kijkers te oud. Ik vind de ziekte dat men het publiek steeds te oud vindt echt heel erg. De Nederlandse bevolking is voor minstens 60 procent boven de 50 jaar en jongeren kijken geen tv“, briest de tv-maker.

Het is onzinnig dat het kijkgedrag van de 20 tot 49-jarigen het tv-landschap domineert, vindt hij. “Dat het jonger moet, is een soort mantra ingegeven door reclamebureaus die door junior accountant executives worden bevolkt en 40 jaar al bejaard vinden.”

De commerciëlen maken uitsluitend tv voor deze doelgroep. “En de publieke omroep loopt daar braaf achteraan.’

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen