Floortje Dessing reist door rampgebied China

Floortje Dessing reist toevallig door het gebied in China waar dinsdag tientallen burgers werden gedood of verwond door een aanval van een bende terroristen. Dat schrijft de presentatrice op Twitter. Dessing is nu op weg naar de grens van China. “Op weg naar de grens met China en Kirgizië. Veel militairen en politie hier op de been na de aanslagen; goed om het land uit te gaan“, schrijft ze. “Gisteren was het centrum van Kashgar op slot, overal politie, geen internet en elektra: aardig beklemmend.

De reispresentatrice was bijna twee weken in China. “Immens, overweldigend, vermoeiend, vervuild qua landschap maar soms ook weer zo adembenemend.

Wel heel boeiend om door dit land te reizen: alleen al om het beter te begrijpen. Blijft een land met imposante cultuur en geschiedenis. Een een land met grote invloed op de rest van de wereld.”

Nu richt Dessing zich alweer op een nieuwe reis. “Hierna vijf dagen de Pamir Highway op in Tadzjikistan; een van de mooiste, hoogste en zwaarste wegen van Azië langs toppen van 7200 meter.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen