‘Eén op drie Nederlanders bezocht Utopia-website’

De website van de SBS 6-serie Utopia is het afgelopen half jaar door meer dan vijf miljoen mensen bezocht. Dat heeft de tv-zender vandaag laten weten in een persbericht. SBS 6 is erg tevreden over de online prestaties van de realityshow van John de Mol. “Bijna 1 op de 3 Nederlanders heeft hiermee wel eens gebruik gemaakt van de site, gekeken naar de live-stream, of een video bekeken. Hiermee is het online Utopia-platform een succesvolle aanvulling op de tv-uitzendingen.”

Naast de website, zijn er ook diverse Utopia-apps. “Met meer dan 450.000 app downloads startte men op de telefoon of tablet bijna 208 miljoen keer de stream en bekeek men bijna 26 miljoen keer een video.”

De Utopia-kijker weet ook de social media kanalen goed te vinden, meent SBS. “De Twitter, Instagram en Google+ kanalen van Utopia worden veelvuldig bezocht. Facebook heeft meer dan 90.000 Utopia-volgers die in totaal bijna 2,4 miljoen keer een post hebben geliked of een reactie hebben gegeven.”

Utopia is iedere werkdag te zien bij SBS 6 om 19.30 uur en heeft het afgelopen half jaar een gemiddeld marktaandeel van ruim 15 procent behaald in de doelgroep 20 tot 54-jarigen.

Naast de herhalingen iedere werkdag om 15.00 uur en 23.30 uur, zijn de inwoners 24-uur per dag live te volgen op de website van Utopia.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen