‘Roy Donders-soap beste realityserie’

De RTL 5-show van Roy Donders is de beste realityserie van Nederland. Dat blijkt uit een verkiezing van televisieblad Televizier. Donders kreeg 21 procent van de stemmen en krijgt zo automatisch een plek op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing. Hij versloeg runner-up Samantha ‘Barbie’ de Jong, die 14 procent van de stemmen kreeg, en Utopia, dat 13 procent scoorde. “Zij hoeven echter niet te treuren, want ook hun realityseries maken kans op een Gouden Televizier-Ring.”

Gerard Joling en Gordon eindigden in deze Televizier-verkiezing op de vierde plek en weten pas eind augustus of hun realityserie Effe geen cent te makken alsnog op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing staat.

Het typisch Nederlands gezegde ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ is niet van toepassing op populaire realityseries”, verklaart Jeroen de Goeij, chef redactie van Televizier. “Dat is tegelijkertijd de kracht van het genre.”

Als je dan toch het dagelijks leven van bepaalde Nederlanders volgt, dan moet er natuurlijk wel wat gebeuren. Daarbij heeft Roy Donders een gouden hart, wat zijn fenomenale succes verklaart.

Televizier schrijft regelmatig op haar site een voorverkiezing uit in een specifiek genre, zoals dramaserie of liefdesprogramma. Op die manier krijgt het Nederlandse publiek meer invloed op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing. 

De definitieve selectielijst voor de Gouden Televizier-Ring 2014 wordt eind augustus 2014 bekendgemaakt.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen