Pauw & Witteman wilde Wilders strikken via Pechtold

Foto: EenVandaagPauw & Witteman heeft via Alexander Pechtold geprobeerd om Geert Wilders in het programma te krijgen. Dat vertelt parlementair verslaggever van de VARA-talkshow Peter Kee. Van Wilders is algemeen bekend dat hij niet graag in tv-programma’s zit en al helemaal niet in P&W. “Dat verschrikkelijke Pauw & Witteman zoals Wilders het noemt. We hebben het op allerlei mogelijke manieren aan hem gevraagd. Ik heb het zelf wel eens met Pechtold op een akkoordje gegooid.” 

Het was een van de vele pogingen, vertelt Kee. “Als wij Wilders benaderden zei hij botweg ‘nee’, we waren van de verkeerde omroep, de linkse samenzweerders. Toen ben ik het via Pechtold gaan proberen, die zocht toen vaak het debat met Wilders. ‘Laat mij het maar doen’, stelde hij voor.

Het lukte de D66-leider ook niet. “In de Kamer zat hij dan een beetje te smoezen met Geert en we dachten ook wel dat het zou lukken maar toen was het antwoord uiteraard ook ‘nee’. We hebben het elk jaar gevraagd, maar kregen elk jaar nul op rekest. Dat blijft jammer.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen