Victoria twijfelde over Spuiten en Slikken

Foto: Nick van OrmondtVictoria Koblenko twijfelde behoorlijk over de presentatie van Spuiten en Slikken. Dat vertelt ze vandaag in het AD. Koblenko stond niet te springen om het programma, waarin ze vanavond debuteert als host. “Ik ben er drie keer te gast geweest. En ik vond het eigenlijk net iets te grijpgraag als het op controverse aankomt. Ik verkeerde ook in de veronderstelling dat het programma voor pubers is bedoeld die al dan niet door sociale druk worden aangemoedigd tot experimenteren.

Dat is niet zo, weet ze nu. “Toen ik de twee voorgaande seizoenen had teruggezien bleek de doelgroep anders. Spuiten en Slikken wordt in de praktijk vooral door 30-plussers tot globaal 45 jaar bekeken. Dat was mij de doorslaggevende reden om ja te zeggen.

Volgens Koblenko zijn de kijkers van Spuiten en Slikken mensen die ‘welbewust dingen die ‘verboden’ zijn’ doen. “Ze weten wat ze doen, waar ze bijvoorbeeld goede kwaliteit drugs kunnen kopen en wat daarvan de neveneffecten zijn. Dat alles op een journalistieke manier belichten vind ik tof om te doen.

Het programma past haar naar eigen zeggen als een jas. “Op de één of andere manier heb ik, net als dat programma, een schurend effect op mensen.

De uitzending begint om 22.10 uur op Nederland 3.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen