Paul de Leeuw verkoopt EVA Media aan Van den Ende

Foto: Fred de GrootPaul de Leeuw verkoopt zijn tv-bedrijf E.V.A. Media aan het jonge tv-productiebedrijf MediaLane van Iris van den Ende, de dochter van Joop van den Ende. Dat heeft MediaLane vandaag bekendgemaakt. De Leeuw is blij met het verlies van veel verantwoordelijkheid. “Joop van den Ende heeft mij, als aandeelhouder bij E.V.A. maar vooral als coach en vriend, vaak gewaarschuwd dat ik teveel tegelijk doe en daardoor het risico loop mijn talenten te versnipperen.” 

Ik volg graag mijn eigen weg maar luisterde naar wat hij vertelde over zijn dochter en het eigen productiebedrijf MediaLane dat zij was gestart.

De Leeuw wordt bij MediaLane creative director en hoeft dus niet langer toe te zien op productie, verkoop aan zenders en internationale distributie. “Ik herken bij Iris die enorme drive en ondernemingszin van haar vader, met alle voordelen van een jonge generatie. De stap om met E.V.A. naar MediaLane te gaan was snel gezet.’

E.V.A. Media werd in 2008 opgericht door De Leeuw. Het produceert succesvolle televisieprogramma’s als De Kwis, De Tiende van Tijl, Ranking the Stars, Knoop Gala en Sint & De Leeuw.

Iris van den Ende startte MediaLane begin februari na een afgeronde opleiding aan de Film en Televisie Academie in Amsterdam. Zij was de afgelopen jaren in dienst bij Talpa als producer van shows als The Voice of Holland en De Lijf Show.

Iris van den Ende: ”Bij Talpa heb ik mogen meewerken aan kwalitatieve, succesvolle televisieprogramma’s. Dat heeft mijn liefde voor het maken van televisieformats alleen maar sterker gemaakt.”

Eind vorig jaar ontstond het plan voor mezelf te willen beginnen, met een eigen bedrijf en dat ben ik in februari gestart. Paul de Leeuw is één bonk creativiteit. Het is natuurlijk een unieke kans om dit grote televisietalent aan mijn jonge bedrijf toe te kunnen voegen.”

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen