‘Libelle bestaat over 80 jaar nog’

Foto: Roy BeuskerHet tijdschrift Libelle bestaat over 80 jaar nog. Althans, dat stelt uitgeverij Sanoma, tevens eigenaar van de SBS-zenders, vandaag in een persbericht. Libelle viert deze week haar tachtigjarig bestaan met een speciale editie. Het blad noemt vijf redenen waarom ze er over 80 jaar nog steeds is. “Omdat Libelle werkt als een startup“, zo begint de uitgeverij met haar relaas. “Als Libelle een formule was die week na week zou worden ingevuld en uitgerold, was het allang afgelopen geweest.”

Dat is niet zo, vindt ze. “Libelle is een vrouw die elke week een facelift krijgt met andere letters en vormgeving. Geen invuloefening maar alles ‘from scratch’. En ja, dat is een heleboel werk.”

Misschien zelfs gekkenwerk in een wereld vol gratis informatie. Maar ècht gratis bestaat nu eenmaal niet. Ook niet over tachtig jaar.”

Reden twee is: ‘Omdat iedereen houdt van Holland’. “Er zijn nu eenmaal dingen, die blijven omdat ze altijd goed zijn. Klassiekers. Libelle is zo Hollands als hagelslag, HEMA en koeien in de wei.”

Verder vindt Libelle dat het blad steeds verrassend blijft. “Hoe langer je bestaat, hoe belangrijker het is af en toe iets geks te doen, iets hélemaal anders, iets wat niemand verwacht.”

De vierde en vijfde reden zijn ‘omdat delen het nieuwe kopen is’ en ‘omdat digitaal de toekomst heeft’. “De transformatie ‘van tijdschrift naar mediamerk’ is bij Libelle al jaren bezig en gaat nog wel 80 jaar door.”

Er zijn tijdschriften, boeken, agenda’s, evenementen en aanwezigheid op alle web- en social media platforms. Er wordt gehoopt op een winkel, een tv-programma en over tachtig jaar misschien wel een hotel op de maan.”

De jubileumspecial van Libelle verschijnt 3 april.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen