Fusieomroep BNN-VARA heeft 750.000 leden

Foto: VARADe fusieomroep BNN-VARA heeft maar liefst 750.000 leden. BNN draagt er 340.000 aan en de VARA heeft er 410.000. Dat blijkt uit de vijfjaarlijkse ledentelling, heeft een woordvoerder vandaag bekendgemaakt. Mediadirecteur Frans Klein is trots op dit enorme aantal. “Het is fantastisch te zien dat we zo’n grote aanhang hebben. Het is mooi te merken dat zoveel mensen sympathie en waardering hebben voor onze prachtige programma’s“, zo laat hij weten.

Met deze grote communities maken we de verbinding tussen ons publiek én de opdracht te zorgen voor een levendige publieke omroep“, aldus Klein.

Zakelijk directeur Marc Adriani is even enthousiast. “750.000 leden voor onze fusieomroep: dat is een topresultaat! Deze leden zorgen voor onze maatschappelijke bestaansgrond. Wij hechten veel waarde aan de beide achterbannen, die laten zien dat BNN en VARA in het hele land sterk vertegenwoordigd zijn.”

Niet voor niets zoeken we hen actief op. Denk aan VARA-evenementen als ‘De Wereld Draait Buiten’ en ‘Kinderen voor Kinderen in het theater’ en aan ‘Das Coen und Sander Fest’ voor BNN-leden.”

Vanaf begin april stelt het Commissariaat voor de Media weer de ledenaantallen van de omroepverenigingen vast. Deze aantallen vormen één van de criteria voor de erkenningen van omroepen voor de periode 2016-2020.

Bij de vorige ledentelling in 2009 had BNN 303.000 leden en de VARA 360.000 leden. Fusieomroep BNN-VARA heeft nu dus bijna 100.000 leden meer dan de twee omroepen toen samen hadden.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen