RTL reageert op discussie rond Holland’s Got Talent

Geplaatst op do 28 nov 2013 om 16:34

RTL ‘betreurt zeer’ dat er mensen zijn die zijn gekwetst door de grap die Gordon maakte tegen een Chinese kandidaat in Holland’s Got Talent. Dat heeft zij laten weten in een persverklaring. Gordon vroeg of de kandidaat ’39 met rijst’ kwam zingen. “Het publiek kent Gordon als tv-persoonlijkheid en weet dat bij hem iedereen het onderwerp van zijn grappen kan zijn. Hij maakt daarbij geen enkele uitzondering, ontziet zeker ook zichzelf niet en dat is juist zijn kracht“, aldus RTL.

Tegelijkertijd staat Gordon bekend als iemand met een klein hartje en een grote dosis empathie”, meldt de tv-zender. “Dat bewijst hij dagelijks in programma’s als ‘Geer & Goor: Effe Geen Cent Te Makken’, maar ook in ‘Hotter Than My Daughter’.”

Die kant van Gordon liet hij ook zien toen de heer Xiao Wang uiteindelijk unaniem naar de volgende ronde werd gestemd. Van opzettelijk kwetsend gedrag was geen sprake en daarin steunt RTL Gordon volledig.”

Van discriminatie is geen sprake, aldus RTL. “De heer Xiao Wang is in het programma uiteindelijk beoordeeld op zijn prachtige stem en zo hoort het ook.”

RTL en producent Blue Circle hebben bij de montage zelf gekozen voor gebruik van dit fragment. “Wij dragen dan ook de volledige verantwoordelijkheid voor deze keus en willen nogmaals benadrukken dat het nooit de intentie is geweest om te kwetsen.”

Televisiemaken blijft mensenwerk en we kunnen soms helaas niet voorkomen dat een, als grap bedoelde, opmerking als kwetsend wordt ervaren.”
33 Reacties op “RTL reageert op discussie rond Holland’s Got Talent”


 1. Mark

  Het gaat hier NIET om het feit of Gordon aardig is of niet., misplaatste grappen maakt of niet. Het gaat erom hoe wij hier in Nederland omgaan met dit soort dingen. Het wordt uitvergroot omdat er blijkbaar veel mensen (en media) uit zijn op rellen. Ik ken genoeg mensen van buitenlandse afkomst. Roepen zelf dat het allemaal veel te overdreven is (of het nou om zwarte piet gaat of Gordon). We moeten openstaan om dingen te veranderen, maar we moeten niet op elke slak zout gaan leggen. Dit heeft niets te maken met racisme, maar met een uiting van onvrede van een deel van Nederland. Neemt niet weg dat Gordon wat voorzichtiger moet zijn en rekening kan houden dit soort gevoeligheden. Hij is nu iets te trots en te star in zijn reacties en maakt hier teveel een principe kwestie van.
  Maar zet het aub neer als slechte grap en niet als een racistische uitspraak. Zo onterecht!..

 2. Mark

  http://www.telegraaf.nl/prive/22095948/__Chinezen_lovend_over_Gordon__.html

 3. Anoniem

  Dat dit zo wordt uit vergroot zegt ALLES over de mensen, \owel in Nederland, Amerika en China. En zegt niks, maar dan ook niks over Gordon, en de opmerking van Gordon.

 4. Anoniem

  Onvoldoende verklaring van RTL. Gordon vroeg de Chinese kandidaat of hij “39 met rijst” ging zingen. Na deze toespeling op Chinese afhaalrestaurants maakte Gordon nog een uitspraakgrap door het optreden als een “sulplise” te omschrijven. Zeer nadrukkelijk dus, met dame Janzen die ook nog een duit in het zakje deed over z’n naam.
  RTL heeft gekozen voor de kijkcijfers i.p.v. het fatsoen, door het er niet uit te knippen en dat is verwerpelijk.

 5. Martin

  @Anonymous
  Thu 28 Nov 2013 om 17:16

  Iedereen die de uitzending heeft gezien en jouw reactie goed leest, weet dat jij het niet hebt gezien. Dus waar bemoeі je je mee als je niet weet waarover je praat?

 6. Mark Vriends

  Gordon ging het vanochtend nog even goedpraten bij Giel Beelen. “We zijn met z’n allen aan het doorslaan in NL”. Nee Gordon, jij slaat door met je niet leuke grappen. En je lacht er zelf het hardst om, dat is ook zo fout.

 7. Maarten

  Ik heb verder niks met Gordon, maar hierin geef ik hem gelijk !
  Wat een azijnpissers zijn er toch. Gevoel voor humor is weer ver te zoeken.
  Iedere gelegenheid wordt tegenwoordig aangegrepen !

 8. ANONYMOUS

  Hoog in de bergen
  Daar woont een Chinees
  Hij maakt daar kapotjes
  Van Redierenvlees
  La la la la la la ……

 9. rotterdam

  dit zongen wij in de jaren 50 ook al
  op jeugd kampen

 10. Joop

  Hoezo van een mug een olifant maken. Mensen mensen maak je druk om dingen die er toedoen. En niet om dit soort geneuzel. Was misschien niet helemaal kies maar dat maakt iemand nog geen rasist. Maar goed voor de mensen die niks te doen hebben maak je dr lekker druk om.

 11. JaJa

  Nederland slaat echt door. Ben het eens met Gordon.

 12. Anoniem

  En als er dan eens een ‘nichten’-opmerking richting Gordon of andere homo’s wordt geplaatst, mag dat dan wel? Want goh, wat worden er toch altijd veel misplaatste homograppen gemaakt!!! Gaan we toch ook niet gelijk op onze achterste ‘poten’ staan, door naar het Meldpunt Discriminatie te stappen, of wel?

 13. Joost

  Wat een gelul. Het kan RTL werkelijk geen REET schelen of mensen zich gekwetst voelen. Tenzij het financiële consequenties heeft natuurlijk. Overigens hebben ze daar totaal gelijk in! Want wat een gezeik om niets zeg.

 14. Joost

  Wat een gel*l. Het kan RTL werkelijk geen REET schelen of mensen zich gekwetst voelen. Tenzij het financiële consequenties heeft natuurlijk. Overigens hebben ze daar totaal gelijk in! Want wat een gezeik om niets zeg.

 15. Rogier, Amsterdam

  Ik ben het ook 100% eens met Gordon. Wat een onzin zeg; het is gewoon een grap en helemaal niet eens zo´n kwetsende. Dit moet toch kunnen? We moeten onszelf niet te serieus gaan nemen. Juist het feit dat Gordon hier grappen over maakt, geeft aan dat hij net zo over hen denkt als over ons allemaal. Tegenwoordig wordt werkelijk achter elke grap, opmerking of traditie iets gezocht. Ik ben tegen elke vorm van discriminatie, maar dit valt daar absoluut niet onder.

 16. Get a life!!

  Prima verklaring van Gordon en RTL!! Mensen die hier lopen klagen hebben echt GEEN leven, wat een aanstel om niks!! Kun je zien wat er veel leeghoofden rondlopen in Nederland, stel jullie eens niet zo aan man!

 17. Reinardus

  Gordon discrimineert niet maar hij denkt ook niet na. Hij maakt een fout als vele anderen: eerst roepen en dan denken

 18. Wintertijd

  Een storm in een glas water, het stelt helemaal niets voor. Gordon treft geen enkele blaam, hij is nu eenmaal snel in ‘grappen’ maken. Ook foute, wat ik in dit geval niet vind. Ik heb wel slechtere van hem gehoord. Discriminatie = onzin = relschoppers.

 19. DONDER

  ach zij moeten toch ook iets zeggen voor al die subsidie die zij stelen van ons
  en wat discriminatie gesproken wat te denken van Amerika en van china zelf gordon ga zo door je bent geweldig EN FOUTJE BEDANKT

 20. Anoniem

  Links Nederland slaat lekker door.

 21. Marc

  @Anonymous
  Thu 28 Nov 2013 om 21:39:

  Verklaar je nader? Ik denk dat dit niet iets geheel links of rechts is hoor…

 22. Boulevard

  Isa Hoes speelt de hoofdrol in nieuwe dramaserie bij SBS 6.
  http://www.zapnet.nl/2013/11/isa-hoes-krijgt-hoofdrol-in-nieuwe.html

 23. kritische kijker

  Bagger en domheid van RTL 4 nu ook al in China bekend. Ze doen er echt alles aan om het imago te versterken :)

 24. lies

  gordon is gordon…maar de programmamakers en rtl zijn verantwoordelijk voor wat ze uitzenden. had het er uit geknipt, echt stom dat dit niet gebeurt is! even overheen gekeken?

 25. kritische kijker

  Ja hoor daar is ze weer, ik als ietwat sneuïg RTL-hatertje en niet al te snuggere volidioot PO-fanboi ben zojuist wederom ontsnapt uit de zwakzinnigeninrichting. :lol:

 26. ron

  beste Gordon,
  Dus we kunnen nu grappen maken over je huid ziekte???
  Van hoe je het heb gekregen.
  Of dat je alleen voor de ziektekosten je ziekte heb
  en ect ect

  nee, dat vind je ook niet leuk

 27. pieter

  heel heel jammer dat RTL geen afstand doet van de uitspraken en van Gordon.
  rtl zegt: Van discriminatie is geen sprake, aldus RTL.
  maar of dit niet wel of niet zo is, je kan wel je excuses aan bieden.

 28. Ronald

  De enieg manier om Gordon te laten weten dat we hem spuugzat zijn is er geen aandacht meer te geven en niks meer te kopen wat ie uitbrengt.
  Maar gezien Nederlanders een inconsequent volk zijn zal dat niet gebeuren. Zie eerder kritiek op Ali B. Die ozu niet thuishoren in The Voice, moet daar weg, heel vervelend mannetje. Wat gebeurd er? Het wordt wederom massaal bekeken…

 29. LL

  Hij praat al als een echte PVVer..
  http://www.joop.nl/media/detail/artikel/24184_gordon_we_laten_ons_overlopen/

 30. Robert W.

  Wat zij er toch weer een aantal zeurkousen hier, het word hier steeds gekker. Negerzoen, Zwarte Piet, nu weer Gordon. Wat is dat toch met Nederland, hebben niets anders te doen dan ons druk te maken. Dat we ons maar eens druk maken over ons kabinet dat er een zooitje van maakt in Nederland, we waren eerst het beste kindje van de klas nu al het slechtste kindje (zorgen kindje).

 31. T.E.D.

  @ Ron

  Vertel mij even hoe je psoriasis krijgt? Voor zover ik weet is dat gewoon iets waarmee je geboren word. Het is niet besmettelijk, ziet er alleen lelijk uit en is vervelend.

  Dus wat wilde je zeggen met: ‘Hoe je dat gekregen hebt’?

 32. Jade

  @T.E.D.

  Jezus Christus, ben jij dom of zo?

 33. gert

  wat gordon betreft ik vind dat een geintje moet kunnen
  ze weten allemaal hoe hij is
  hij lacht maakt geintjes met iedereen
  gewoon doorgaan
  gordon gewoon doorgaan
  gr gert

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.