RTL reageert op discussie rond Holland’s Got Talent

RTL ‘betreurt zeer’ dat er mensen zijn die zijn gekwetst door de grap die Gordon maakte tegen een Chinese kandidaat in Holland’s Got Talent. Dat heeft zij laten weten in een persverklaring. Gordon vroeg of de kandidaat ’39 met rijst’ kwam zingen. “Het publiek kent Gordon als tv-persoonlijkheid en weet dat bij hem iedereen het onderwerp van zijn grappen kan zijn. Hij maakt daarbij geen enkele uitzondering, ontziet zeker ook zichzelf niet en dat is juist zijn kracht“, aldus RTL.

Tegelijkertijd staat Gordon bekend als iemand met een klein hartje en een grote dosis empathie”, meldt de tv-zender. “Dat bewijst hij dagelijks in programma’s als ‘Geer & Goor: Effe Geen Cent Te Makken’, maar ook in ‘Hotter Than My Daughter’.”

Die kant van Gordon liet hij ook zien toen de heer Xiao Wang uiteindelijk unaniem naar de volgende ronde werd gestemd. Van opzettelijk kwetsend gedrag was geen sprake en daarin steunt RTL Gordon volledig.”

Van discriminatie is geen sprake, aldus RTL. “De heer Xiao Wang is in het programma uiteindelijk beoordeeld op zijn prachtige stem en zo hoort het ook.”

RTL en producent Blue Circle hebben bij de montage zelf gekozen voor gebruik van dit fragment. “Wij dragen dan ook de volledige verantwoordelijkheid voor deze keus en willen nogmaals benadrukken dat het nooit de intentie is geweest om te kwetsen.”

Televisiemaken blijft mensenwerk en we kunnen soms helaas niet voorkomen dat een, als grap bedoelde, opmerking als kwetsend wordt ervaren.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen