‘EO-Bert moet boeten voor grote teddybeer’

Bert van Leeuwen overtreedt tijdens de opnames van Het Familiediner wel heel vaak de wet. Dat schrijft weekblad Party in haar uitgave. Party keek de 150ste aflevering. “We zien Bert acht autoritten maken en daarvan draagt hij tijdens zes ritten geen gordel! Tijdens alle acht ritten kijkt Bert vooral in de camera en let niet zo goed op het wegdek. Daarnaast rijdt Bert vijf keer rond met een enorme pluchen hond van een meter hoog die op de bijrijdersstoel zit en al het zicht ontneemt.

Bedenkelijk, vindt Party. “Het praten tegen een camera en het naast zich hebben staan van een pluchen hond zijn overtredingen die vallen onder het zogenoemde Kapstopartikel, artikel 5 van de Wegenverkeerswet. Hier horen we Koos Spee geregeld over praten als hij aan het woord komt in Wegmisbruikers.

Vooral het in de camera kijken tijdens het rijden vindt Party kwalijk. “Als Bert in de camera praat die met een zuignap op de ruit van de auto is bevestigd, kan hij onmogelijk op de weg letten. Stel dat een kind oversteekt of dat hij met zijn auto op de verkeerde weghelft terechtkomt.

Het is volgens het blad zo klaar als een klontje. “Aangezien Bert acht keer in de camera heeft gepraat en vijf keer met een te grote beer naast zich reed, heeft hij dus voor het oog van de camera en 1,3 miljoen kijkers dertien Artikel 5-overtredingen begaan.”

Aangezien al het bewijs is gefilmd èn uitgezonden, kan de EO nog een flinke naheffing verwachten“, aldus Party.

Party adviseert Van Leeuwen om op te passen, want er staat volgens het blad maximaal twee maanden hechtenis op de overtreding.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen