Albert pleit voor terugkeer aftiteling bij NPO

Foto: Nick van OrmondtAlbert Verlinde vindt het vreselijk dat de Publieke Omroep geen aftiteling meer uitzendt na haar tv-programma’s. Dat zegt de showkenner in de TROS Kompas. Onrespectvol, vindt hij het. “Ik ben boos! Boos op omroepen en zenders die geen medewerkers meer op de aftiteling zetten. Als een programma voorbij is, zie je steeds vaker alleen maar een producent staan. Er wordt vooral op Nederland 1, 2 en 3 geen naam meer genoemd van de regisseur, de producer en de redactie.” 

Dat kan echt niet, aldus Verlinde. “Ik vind dat een regelrechte belediging voor al die creatieve mensen die hun hele hebben en houden in een tv-uitzending stoppen.”

Vroeger als kind keek Verlinde altijd naar de aftiteling. “Die kans op herkenning en erkenning door een publiek wordt een hele generatie makers nu ontnomen. Een beetje respect kan geen kwaad.

Er wordt in deze tijden van bezuiniging vaak gezegd dat er geen respect is voor de publieke omroep. Maar respect begint bij jezelf. Maak van de aftitels weer eretitels.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen