Nieuwe tv-zender gaat FOX NL heten

Geplaatst op Thu 13 Jun 2013 om 12:01

De nieuwe Nederlandse tv-zender van het Amerikaanse concern FOX gaat FOX NL heten. Op 14 augustus wordt de zender gelanceerd. Dat meldt Voetbal International vandaag. FOX NL zal vooral sport, films en series uitzenden. Volgens VI heeft FOX NL de rechten van de Britse Premier League, de Italiaanse Serie A en de Nederlandse Jupiler League. Daarnaast beschikt ze over de live uitzendrechten van de Eredivisie en vanaf de zomer van 2014 ook over de samenvattingen ervan.

Tot de zomer van 2014 zitten de samenvattingen van de Eredivisie nog bij de NOS. De samenvattingen moeten wettelijk op het open net worden uitgezonden. FOX NL zal dan ook voor iedereen toegankelijk zijn.

FOX NL zal als aanjager voor de betaalzender Eredivisie Live fungeren.
65 Reacties op “Nieuwe tv-zender gaat FOX NL heten”


 1. Foxsports

  En vergeet foxsports niet voor het voetbal.

 2. Johannes

  Dus Fox NL is GEEN betaal TV?

 3. Carolien

  Sorry, maar waar staat dat dan op Voetbal International. Ik zie het niet hoor.

 4. Jolien

  @Carolien

  Er is ook nog een blad dat Voetbal International heet.

 5. PeterVR

  @Carolien http://www.vi.nl/nieuws/242459/Nieuwe-sportzender-van-Nederland-gaat-FOX-NL-heten.htm

 6. Spike

  Die zender is niet eens officieel aangekondigd en dan zou VI al de naam weten?

 7. Coeus

  Laten we het propagandakanaal van de Amerikaanse Republikeinse partij een warm welkom geven!

 8. Sjonnie Zietut

  Gaat om samenvattingen van PL en Serie A. Sport1 behoudt dus live wedstrijden van die competities?

 9. Carolien

  Bedankt, @ PeterVR. Ik weet dat er een blad bestaat dat Voetbal International heet, maar had het gel gevonden als die in dat blad de naam al hadden staan en dat dan ‘toevallig’ vandaag pas wordt opgetekend. Kwam dinsdag al uit dat blad.

 10. Spike

  @ Coeus FOX en Fox News Channel zijn 2 totaal verschillende zenders.

 11. Roy

  @Sjonnie, Nee. De liverechten zijn ook voor FOX. Echter zijn deze wedstrijden achter de decoder te zien op het huidige Eredivisie Live.

 12. Rik

  Ga maar lekker allemaal daar heen dat voetbal!! Ik kijk toch niet!

 13. Sjonnie Zietut

  @Roy Ok. Dus ze gaan die samenvattingen uitzenden op het open net, als ik het goed begrijp. Dat is goed nieuws.

 14. andre

  FOX heeft dus ook veel meer voetbalrechten dan het Eredivisie Voetbal. Het zou logisch zijn om EL 1t/m4 te hernoemen naar FOX NL Sport 1 t/m 4

 15. KJ

  NOS overleefd het wel. Zijn al eerder voetbal kwijt geraakt aan tien/RTL. CL er ook heen opgeruimd staat netjes.

 16. Rick

  Ik kan me zo voorstellen dat Fox het RTL8 kavel overneemt.

 17. nathalie

  Het kan dus eigenlijk beter FOX voetbal gaan heten.
  Ach er zullen mensen blij zijn met deze zender, ik niet.

 18. Anonymous

  Of die van NET5 die zender stelt ook geen ruk voor.

 19. Davy

  Op het moment heb je foxlife al als betaalzender. Ik verwacht zo dat een hoop van de foxlife content over zal gaan naar Fox nederland. Krijg je er hopelijk alle hbo series die ze uitzenden erbij.

 20. Freek S

  Analoog kan ik FOX NL wel ergens tussen proppen.
  Maar digitaal ben ik benieuwd waar het geplaatst gaat worden!

 21. Bert vd Veer

  samenvattingen uitzenden op het open net op de wijze van Talpa,
  reclame blokje, 8 minuten voetbal (lage rangschikking), reclame blokje, 8 minuten voetbal (laag tot middenmoters), reclame blokje, 8 minuten voetbal (middenmoters en betere clubs), reclame blokje en hawel, 8 minuten voetbal (de topclubs) zo een uurje gevuld, beetje gekwek en analyse er tussen en je zit zo op 1 uur 30 minuten. Zou het een aanwinst zijn?

 22. Edwin

  Ik denk dat de kans groter is, dat het gaat worden zoals nu SBS de bekerwedstrijden mag uitzenden.
  Dit wil zeggen op zondagavond om 21:00 uur korte samenvattingen van alle in het afgelopen weekeinde gespeelde wedstrijden, met voortdurend aansporingen om maar een abonnement op Eredivisie Live te nemen !

 23. Hans

  Overigens begint FOX op 17 augustus in Amerika onder een nieuwe sportzender onder de noemer FOX Sports 1. Dit moet een concurrent worden voor ABC/ESPN, NBC Sports en CBS Sports.

 24. Far-Above-Zero

  Het is te hopen dat het zo gaat, Bert vd Veer, dan is het snel exit. Hier wil niemand naar kijken, dat is inmiddels uitgebreid bewezen.

 25. Hansie Hansie

  Als je een echte voetbalfan bent heb je toch gewoon Sport1 en Eredivisie Live? Al die heisa over die samenvattingen op het open net.

 26. Bamibal

  kan iedereen zijn abbonement opzeggen bij erediviselive

 27. Anonymous

  Ze hebben niks te willen. Wil je het live zien dan moet je maar abo op Fox Sports nemen.

  Hoe meer mensen klagen over de samenvattingen hoe meer mensen een abo op Fox Sports nemen en dat is dan ook de bedoeling.

 28. Negenendertig

  @Bamibal; Eredivisie Live is inmiddels van Fox dus opzeggen hoeft niet.
  Naamsverandering voldoet!

  Sterke combi; Buitenlands voetbal + Eredivisie. Nu nog de CL erbij en de voetbalkijkers zijn tevreden.

 29. watiserdan

  Idd knap dat vi al weet hoe de zender gaat heten en wat ze gaan uitzenden, terwijl FIC en of fox channels benelux niets naarbuiten gebacht heeft.

 30. watiserdan

  @Bert vd Veer, je mag in nederland maar 12min reclame per uur uitzenden dus 4of5x 8min in 1u30 zal lastig worden in nl.

 31. Anonymous

  Dat is niet zo moeilijk raden. Fox 1 met films, series enentertainment en later komt fox sports 1 als dit is de us is aangeslagen. Is allemaal geen nieuws. Belangrijker is op welk kanaal ze komen en waar ze mee gaan uitpakken. Ook is men benieuwd hoe de organisatie intern er gaat uitzien. Zo’n beetje heel media nederland heeft een gesprek gehad. Op dit moment staat er nog helemaal niets.

 32. Owen

  Denk dat het een soort RTL7 wordt maar dan ook met veel series.

 33. gvdml

  de url Foxtv.nl is geregistreerd door MarkMonitor Domain Management(TM), deze heeft ook de domeinnaam fox.com geregistreerd.

  daarnaast is de dns van dit domein foxinc.com en deze verwijst weer door naar fox.com

  Dus het is waarschijnlijker dat het FOX TV wordt in plaats van FOX NL
  controleer ze zelf maar via:

  http://www.whois.com/whois/foxtv.nl
  http://www.whois.com/whois/fox.com

 34. Karel

  @Anonymous
  Inderdaad, het is een lege huls. Op dit moment stelt het niets voor en ik vraag me ook af of dat ooit anders zal worden. Nergens in Europa is FOX groot. Ze lanceren meer kleine (thema) kanalen die weinig toevoegen. De Simpsons kan ook op Veronica of RTL5.

 35. Toxilogic

  Dat word dus FOX 11, net zo makkelijk als 1 indrukken en veel makkelijker als 10. Dat gezeur over voetbal, het zijn de commercielen die pijn gaan leiden en de publieke omroep is een grote kostenpost kwijt- voetbaluitzend rechten en die volgevreten zelfingenomen NOS sport redactie kan ook gehalveerd worden

 36. Que

  Och och, die discussie over dat een potje van de Dode Zonen later dan een wedstrijdje van Willem II wordt uitgezonden. Waar maak je je druk om???

  ‘t Is even wennen, maar over een paar jaar weet je ook niet anders meer. En dat “met de bord op schoot” gevoel is een leuke marketingtruc, maar stelt verder niks voor en is gewoon een hoop gebakken lucht! Net als zoveel dingen bij de po.

  Maar goed, er zijn genoeg geïndoctrineerde zombies die alle onderbuik oneliners van de po napapagaaien. De minister van propaganda in WOII zei het al:
  “Als je een leugen maar vaak genoeg vertelt, wordt die vanzelf waarheid”.

 37. dirkjan

  is te hopen dat murdoch sport1 koopt en eredivisie live samen kan smelten tot foxsports zenders met MLB nba formule1 nhl nascar alle het europees voetbal. en dat fox open kanaal alles en nog wat komt, groeten dj

 38. Far-Above-Zero

  FOX zou in augustus al beginnen, terwijl de NOS de voetbalsamenvattingen van 2013-2014 nog heeft. Medio 2014 is FOX dus allang in de vergetelheid geraakt, ook logisch als je bij UPC nummertje 251 krijgt.
  “Maar goed, er zijn genoeg geïndoctrineerde zombies die alle onderbuik oneliners van de po napapagaaien. De minister van propaganda in WOII zei het al:
  “Als je een leugen maar vaak genoeg vertelt, wordt die vanzelf waarheid”.
  Zo’n tekst is uitsluitend te associëren met een co-omgeving. Dat Que de uitspraken van Dr. Joseph Goebbels kent en toepast verbaast mij geenszins.

 39. Bert van der Veer in je ....

  @Far-Above-Zero en Watiserdan, een groot deel van de onderbrekingen zal ook bestaan uit Promo’s voor eigen programma’s, hier heeft het commisariaat voor de Media geen bemoeienis mee, dus naast de 12 minuten reclame per uur (20%) mag je dus ook een ruime hoeveelhied promo’s uitzenden, als tussendoortje.

 40. gtstfites

  Waar zullen ze FOX neerzetten?
  RTL 8, Net 5 of MTV???

 41. Anonymous

  @ Gtstfites Er komt gewoon een kanaal (of meerdere) bij. Voor als nog verdwijnt er geen enkele zender. Er is geen enkele sprake van dat een van de zenders die we nu al hebben in de verkoop staan.

 42. Owen

  Ze kunnen het net zo goed FOX3 noemen zonder DWDD is die zender kansloos.

 43. John

  Het wordt een zender vol rotzooi als voetbal. Geen niveau en geen programma dat je aanzet tot nadenken, zoveel is duidelijk. Van mij mag alle voetbal op die toekomstige tinnefzender. Dan kan de PO eindelijk doen waarvoor het in het leven geroepen is, nl. kwaliteit brengen. Liefst ook samenvattingen op Fox. Dan zijn we ervan af. Inderdaad zullen RTL en SBS hier van last van ondervinden.

 44. Mattie

  Fox NL.. 100% NL

 45. Anonymous

  @ Owen NED3 is altijd nog minder kansloos dan RTL5 en RTL8

 46. Anonymous

  @John, RTL en SBS zullen er geen last van hebben. Voor hun verandert er dan namelijk niks. Nu heeft een concurrent de samenvattingen en dan ook. Voor de NPO daarentegen verandert er veel. Zij zullen veel kijkers verliezen bij Studio Sport.

 47. Owen

  Nederland 3 kakt in zonder DWDD dat zie je nu al.

 48. kritische kijker

  Weer zo’n rechtse rotzooi zender die de Nederlandse maatschappij vergiftigd met rommel en korte termijn producties om de zakken van enkele te vullen ten koste van de simpele van geest.

  Triest om te zien dat een groot deel van de Fox doelgroep het ook op deze site niet snapt. Maar zij worden te allen tijde het meest geraakt.

 49. Anonymous

  @ Owen Het is de beste publieke zender van de 3 open netten maar niet voor een groot publiek. Hoeft ook niet. Dat jij er niks aan vind betekent niet dat het dan maar meteen weg moet.

 50. Anonymous

  Reken er maar op dat Nikoledion/Kindernet straks samen gaat met Veronica. Disney XD zou namelijk gaan verdwijnen omdat Veronica langer wil uitzenden. Disney XD zou dan met Rlt 8 door gaan misschien en Upc dreidge Nikoledion uit het pakket te halen voor een andere zender. Die andere zender trok zich terug. Die andere zender zal dus nu Fox NL worden. Dus Nikoledion/Kindernet word straks FOX NL.

 51. Que

  Weer zo’n geïndoctrineerd persoontje die alles wat links is “goed” noemt, zonder hierbij ook maar enigszins kritisch op zijn/haar uitspraken te zijn. Dit heet tunnelvisie! En die zichzelf verheven boven alles en iedereen noemende po-zombies praten de uitgekauwde seventies oneliners gedachtenloos na.

  Ach ja, je moet tenslotte toch je tekortkomingen compenseren door anderen af te schilderen als inferieur, toch?

  Eigenlijk zou Fox zich niet moeten verlagen tot het uizenden van die hooligansport voor de bezopen, alles vernietigende en ééncellige voetballiefhebbers! Om over het niveau van die voetballertjes het maar niet te hebben.

  Dat niveau is ECHT po-waardig!

 52. Que

  @Far-Above-Zero: Jouw reactie spreekt voor je. Ook jij bent bekend met deze uitspraak. Toch een gevoelige snaar geraakt bij de po-tunnelvisionisten. Hmm??

 53. Anonymous

  @ Que ha ha! Die reacties van jou. Als er een hier tunnelvisie heeft ben jij het wel!

 54. Que

  @Anonymous: Ach, je past je aan!

 55. Jos

  Wat een onverwachte, originele naam.

 56. Anonymous

  Telekids naar RTL5, overige RTL8 programma’s verdelen over 4 & 5. Kan makkelijk. Minder homeshopping, 3 sterkere zenders & er is een kanaal vrij!!!!!!!!

 57. Anonymous

  @ 9.56 Maar goed zo werkt het niet he.

 58. piet

  FOX is een zeer groot bedrijf Rupert Murdoch en hij heeft meer dan sport en series zo maakt hij veel reality s op de amerikaanse tv en het toeval is wat hier niet in de kranten staat maar wel in de US Rupert en John samen bij de zomereditie van Big Brother 15 started on june 26 2013 en dat kan geen toeval zijn dat John daar samen met de fox baas een Big Brother 15 gaat openen en waarschijnlijk ik weet het niet zeker maar wilde John de Mol niet house of peace maken al 2 jaar geleden inplaats van Big Brother maar kreeg dat niet voor elkaar maar Rupert zou hem dat wel kunnen geven of hij gaat het zelf hier maken.Maar het vreemde is dat John daar naar toe gaat om een Big Brother 15 te openen zeker speciaal feestje wegens het 15 jarig bestaan ofzo tja uitgenodigd moet kunnen van onze centen.Maar die 2 samen daar kan niet anders dat er gesproken wordt over hoe het in nederland moet of ze zijn het al eens en nog iets vreemds nu zegt radio 538 ook al afgelopen Woensdag bij Ruud de Wild dat Koffietijd van RTL 4 misschien weg moet uit Eemnes en is dat niet de Villa van de Gouden Kooi hij zegt nog misschien nog niet zeker maar dan kan het niet anders dat deze 2 heren het weer terug willen hebben die straks in de us samen zijn.En er is ook een Big Brother celebrity s alleen tv sterren die eraan meedoen en hij eist ook dat iedereen een keer meegedaan heeft om de amerikanen te tonen hoe ze werkelijk zijn in het dagelijks leven zonder scripts en teksten nou dat mag hier ook wel een keer die tv mensen leren kennen zelfs Helga van Leur wil naakt in de playboy maar kreeg van rtl te horen dat ze dan niet meer hoef te komen dat is dus ook bij Georgina en Katja gebeurt dat weet iedereen wel heeft overal in de bladen gestaan Ruud de Wild noemt het gewoon belachelijk dat Rtl zo omgaat met hun mensen ze mogen echt niks wel in gtst lopen ze in hun blootje rond of bijna dan en nu wil Helga ook mag het niet waar leven we nu in vroeger was bloot normaal bij veronica en fox 8 was sex altijd te zien en waren de bazen zeer trots ze hingen het zelfs boven hun bed melde Ruud op de radio nu mogen ze niks meer belachelijk gelukkig komt Murdoch hier die zal daar geen moeite mee hebben die ontslaat niemand daarvoor.Maar het Feit is dus dat John de Mol op 26 juni 2013 samen met Rupert Murdoch bij de 15 e zomereditie van Big Brother is en dat zal wel groot gevierd worden veel artiesten die komen feesten en met een zwembad erbij zal het wel erg leuk worden nat pak voor John zeker.Dit is zeker waar en geen grapje

 59. Marlon

  Imposant stuk hoor, respect… maar die twee achterbakse ratten gaan helemaal niets meer klaarmaken. Mark my words.

 60. Marlon

  Hoe die de Mol maar krampachtig aan zijn stompzinnige formats als Gouden Kooi, Big brother en ander hersenloze programma’s blijft hangen is anders ook dieptriest te noemen. Eigenlijk is die bluffer allang hersendood maar hij blijft gewoon nog een poosje op de automatische piloot door bluffen. Gewoon laten lallen, verder geen aandacht meer aan besteden want het slaat allang nergens meer op wat ie er uit kraamt.

 61. Logisch toch ?

  Topman kabelbedrijf Ziggo harkt even dikke 15 miljoen euro binnen van ons abo-geld:
  http://www.nu.nl/economie/3501460/topinkomens-stijgen-weer.html
  Nu staat Rupert Murdoch alweer klaar om een verdere aanslag op onze portemonnee te plegen.
  Hoogste tijd om dit gedegen en onderbouwde artikel met spoed uit te voeren:
  http://www.mediajournaal.nl/2013/06/12/vpro-directeur-kabelaars-moeten-meebetalen-aan-programmas.html

 62. Marlon

  Wat wordt de naam Rupert Murdoch toch ineens vaak genoemd hier.
  Is de Here Rupert hier soms letterlijk nedergestreken? Worden we weer eens ‘klaargestoomd’ (hahaha!!!) om ons te laten brainwashen door een psycho?
  Sinds internet weten we beter, weten we waar die gekken mee bezig zijn en we weten ook dat hun spelletjes niet langer ge-accepteerd worden. Trouwens, geld zal zeer binnenkort zijn waarde verliezen, wat er dan van dit oude mannetje overblijft is een zielig wrak dat liegen, bedriegen maar vooral het afgestompt houden van de massa hoog in zijn vaandel had staan. Om geld. Om de macht. Maar de man heeft geen hersens! (zie zijn programma’s.) En die domme de Mol is me toch trots dat ie die Murdoch te vriend heeft. Daaraan kun je weer zien hoe kortzichtig en niets ontziend geldgeil die de Mol met zijn kornuiten weer is. Het maakt ze niets uit. De dommigheid regeert en ze vinden het prima zo. (Albert, Winston, Charles Groenhuijsen, vieze van der Veer, valse Peter Alles voor de Kijkcijfers Alles voor Geld R. de Vries, Linda, Janine Plasschaert etc. Dat vormt tesamen de co die de PO over willen nemen. Pas op want ze zijn dom, achterbaks en vals hoor!
  Maar luister: wij laten ons door dat onderontwikkelde zooitje echt de les niet lezen hoor, dat ze dat alvast weten. En onthouden, want daar hebben ze nogal eens problemen mee.

 63. Dex

  FOX heeft al een zender in nederland:

  FOX Life bij UPC en Ziggo

 64. Olga

  @Dex: Goh!

 65. Anonymous

  Ja en National Geographic Channel, Nat Geo Wild en 24 Kitchen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.