Mick Harren wilde SBS 6-show niet winnen

Geplaatst op Mon 03 Jun 2013 om 14:34

Mick Harren is blij dat hij uit de SBS 6-show Bloed, Zweet en Tranen gestemd is. Hij wilde helemaal niet winnen. Dat vertelt de relatief bekende volkszanger in weekblad Privé. Harren, die strandde in de tweede liveshow, zag een finaleplaats op voorhand al niet zitten, vertelt hij. “Want dan ben je contractueel verbonden en dat is iets wat ik nu niet kan gebruiken. Ik had al het een en ander in het contract laten veranderen, zodat ik niet met handen en voeten gebonden ben.” 

Hij deed vooral mee voor de aandacht. “Ik ben al 28 jaar bezig als zanger en verdien een aardige boterham om mijn vrouw en drie kinderen te onderhouden. Toch besloot ik uiteindelijk om mee te doen, mede op aandringen van John de Mol.

Heel enthousiast was Harren niet. “De eerste tegenvaller was dat ik niet mijn eigen repertoire mocht zingen, maar een door de productie gekozen nummer. Hazes-repertoire werd mij ook verboden.”

Toch gunt hij de SBS 6-show het allerbeste voor de finale van vrijdag. “Het idee is goed, de deelnemers zijn top en er zit veel talent in Nederland. Maar dat wist ik al.
16 Reacties op “Mick Harren wilde SBS 6-show niet winnen”


 1. Frank

  “Ik had al het een en ander in het contract laten veranderen, zodat ik niet met handen en voeten gebonden ben.”

  Zozo, een unicum voor Talpa!

 2. Den Draaiert Joost

  Hij gelooft echt zelf wat hij zegt. Ik weet uit de wandelgangen dat hij, toen hij lucht kreeg van die show, dagelijks bij de redactie aan de telefoon hun of hij mee mocht doen.

 3. Freek S

  Een en al aandracht zoekt deze volkszanger.
  Via Bloed Zweet en Tranen en via Jouw Vrouw Mijn Vrouw, VIPS.

  Ach de nieuwe Dries Roelvink is geboren of doorgebroken ?…

  Even over Dries R. Heeeel waarschijnlijk maakt hij weer zijn opwachting in.. Tour Du Jour op RTL7 eind van de maand, jaja.

 4. Pat

  Morgen geven Selma van Dijk, al tien jaar een van de vaste gezichten van HVNL en nieuwkomer Sandra Schuurhof in een interview in De Telegraaf een reactie op de goede kijkcijfers.

 5. jaap

  nick begon ooit in de Soundmixshow, daar wilde hij ook al niet winnen ha ha wie het gelooft mag het zeggen

 6. Jables

  Deze stumper zou volgens zichzelf toch ook de soundtrack van Django Unchained gaan zingen? Lekker veel van gehoord nog.

 7. rawx13

  Het is ook een flikker ook he, deze gast. Stop er mee en ga echt werken voor je gezin. Als het na 28 nog niet doordrimgt misschien na 30 jaar.?tip cover gewoon een hit uit het buitenland.net als die homo borsato.

 8. Mick Harren

  Niet alles geloven wat men schrijft.
  Ik heb meegedaan omdat ik inderdaad gevraagd ben, maar niet door John de Mol, dat is 1.
  Na 3 keer nee, ging ik toch overstag en uiteindelijk ben ik daar zeer blij mee
  Jouw vrouw mij vrouw is een juweel van een programma en ben ook heel erg blij dat we daar uiteindelijk ja op hebben gezegd…
  Ik zit niet om aandacht verlegen, anders bel ik inderdaad de pers op en ga ik in mijn blote reet op de DAM staan, niet dat ook daar iemand op zit te wachten, maar dan heb je wel de aandacht!
  Niet zo zielig doen dus mensen, ga lekker leven en heb respect voor elkaar, ja zelfs voor Dries, die heeft namelijk ook kinderen.
  Het gekke is altijd bij dit soort reacties, dat dat mensen zijn, die je nooit eens 1 op 1 tegenkomt en dan recht in je gezicht kijken, maar zielige stumpertjes die zich verschuilen achter een veilige computer, omdat ze waarschijnlijk thuis niets te vertellen hebben, of triester nog, niemand hebben!

 9. Mwuahahaha

  @MIck: Welkom op MC. De sfeer is hier altijd een beetje zuur. Mooi om te zien dat je je ertegen verweert, maar beter sla je dit soort stukjes over. Word je namelijk nooit vrolijk van. Succes met je zangkunsten.

 10. Zuurpruim

  @Mick: geen slaap nodig midden in de nacht of net terug van een optreden? Ik zou zo graag iets zuurs zeggen maar helaas voor jou doe ik dat niet. En ja ik heb een baan en ja ik heb iemand thuis zitten.

 11. Mick Harren

  Beste Zuurpruim, inderdaad, net terug van een optreden.
  Elke week nog op pad, al 28 jaar lang en nee ik geef niet op.
  Net als de putjes schepper, de brandweerman en alle andere minder leuke en leuke beroepen, timmer ik ook al met alle ups en downs 28 jaar aan de weg, om mijn gezin staande te houden.
  Ik durf zonder arrogantie te zeggen, dat ik kan zingen, maar het blijft uiteraard een kwestie van smaak.
  Maar ik hou het al 28 jaar vol en verdien nog steeds mijn boterham en daar gaat het uiteindelijk om.
  Waarom ik nooit die ultieme hit heb gehad is vrij simpel, dat komt voornamelijk om mijn soms te eerlijke karakter en eigen mening, die juist in mijn beroep niet zo handig zijn, omdat het 1 belangenverstrengeling is van ons kent ons en kan het soms zo verkeren, dat er zangers met een minder goeie stem, maar zich wel kunnen conformeren aan bepaalde spelregels en ja en nee kunnen knikken op commando, op nummer 1 staan en een smak geld verdienen.
  Ik kom van de straat en heb vanaf mijn 12de jaar gewerkt eerst op de Albert Cuyp en daarna 12 ambachten, 13 ongelukken en kwam het zingen op mijn pad.
  Ik kan mij er ook dood aan ergeren als mensen zeggen dat zingen geen beroep is, want net als dat iedereen moet vechten voor zijn brood, krijg ik het ook niet gratis.
  Dat er beroepen zijn, die nu eenmaal meer opleveren, dan de doorsnee beroepen zeg ik, dank je de koekoek!
  Ik ben er trots op als mijn buurman de hoek om komt rijden in zijn nieuwe mercedes en 3 keer per week uit eten gaat, want ik weet namelijk van die buurman, dat hij zich de pest heeft gewerkt, om te worden, dat wat hij nu is, dus respecteer ik dat! Nee, dit is een land waar je makkelijk kunt afzeiken, maar nooit eens durft te zeggen: hey buurman, goed gedaan, ik ben trots op je!

 12. Birdieburp

  Geweldige reactie van Mick zelf.

  En nu zijn al die negatieve azijnzeikers gelijk stil.
  Ze durven niks meer te zeggen omdat de persoon waarover het gaat zelf een reactie geeft :-)
  Valt wel op.

 13. Jables

  Mick is in mijn achting gestegen.

 14. Jan

  wat een raar goedkoop oppervlakkig ventje

 15. Delano

  @Mick Harren:

  Ik moet om de redenen die jij voert dan ook niets hebben van grote platenmaatschappijen als Sony en EMI. Het gaat die kolossen er alleen om artiesten als citroenen uit te knijpen en alleen met innovaties meegaan als dat hun portemonnee ten goede komt (John de Mol praatte in een talkshow zijn wurgcontracten goed, om schade door muziekdownloads te overcompenseren).

  De helaasheid is dat politici, advocaten en sinds enige tijd ook kleine artiesten als Ricky Koole en Lange Frans deze indianenverhalen geloven. We mogen de rechtenactivisten zeer dankbaar zijn dat ze het vrije karakter van het Internet waarborgen, mensen moeten niet bang zijn voor vernieuwing.

 16. Annastisia von Beaverhouse

  Hahahahah micke roelvink

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.