RTL niet in mineur over kijkcijfers Peter van der Vorst

Foto: RTLRTL 4 is alles behalve ontevreden over de kijkcijfers van Van Der Vorst Ziet Sterren, dat na de verhuizing van vrijdag naar woensdag veel kijkers verloor. In de doelgroep zijn de cijfers dik in orde. Dat heeft een zegsman van RTL laten weten. Dat Peter van der Vorst nu minder kijkers trekt, is voor RTL geen verrassing. “Dat stond voorheen aansluitend op The voice of Holland, waar 3 miljoen mensen naar keken. Op die plek heeft het bekendheid en een eigen publiek opgebouwd.”

Dat niet alle kijkers meegekomen zijn, ligt volgens RTL niet aan Van der Vorst. “Hetzelfde is eerder ook gebeurd met bijvoorbeeld De TV Kantine, dat verhuisde van de late vrijdagavond naar de vroege zaterdagavond.”

De TV Kantine zette uiteindelijk ook op zaterdag solide cijfers neer. “Ook Van der Vorst Ziet Sterren heeft bewezen nu op eigen benen te kunnen staan: het ging met ruim een miljoen kijkers van start en aflevering twee had een zenderaandeel in de doelgroep van RTL 4 (Boodschappers 20 – 49 jaar) van 21 procent. Dat is waar het ons om gaat en dat is zelfs bovengemiddeld!

Om de kijkcijfers te vergelijken met die van toen Van der Vorst Ziet Sterren na The Voice kwam, is hetzelfde als zeggen dat een mooie zeilboot harder ging toen de wind ook harder blies.”

Waar Van der Vorst afgelopen seizoen gemiddeld 1,5 miljoen kijkers had, zat hij woensdag nog op 911.000 kijkers en een marktaandeel van 14,7 procent. Daarmee noteerde hij de minst bekeken aflevering sinds 2010.

Veel tv-makers zien één miljoen kijkers als het absolute minimum voor een prime time-show op een grote zender.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen