RTL 4 herkent zich niet in ‘herhaalzender’

Foto: Merlijn DoomernikHoewel RTL 4 in juli bijna elke avond herhalingen uitzendt, herkent ze zich niet in de omschrijving ‘herhaalzender’. Dat zegt een woordvoerder van RTL. Er zijn volgens RTL juist veel nieuwe programma’s in de zomer, zoals het 15 minuten durende bloemetjesprogramma van John Williams en Quinty Trustfull. “Tien of vijf jaar geleden was er op alle tv-zenders in de zomer sprake van komkommertijd met veel herhalingen. Dat is anno 2013 vele malen minder, in elk geval bij RTL 4.

RTL 4 heeft volgens de persvoorlichter ‘in de zomer juist vele nieuwe uitzendingen’. “RTL Boulevard gaat tegenwoordig de hele zomer door, dat was vroeger niet zo. We hebben het programma met Linda de Mol en starten Een Zaak Van Bloemen en de Stabilo Spellingsstrijd.

Met het programma van Linda de Mol bedoelt de woordvoerder de talkshow Linda’s Zomerweek, die eind juni vijf dagen lang te zien is op de late avond van RTL 4. De gesponsorde titels Een Zaak Van Bloemen en Stabilo Spellingstrijd vullen wat zendtijd in de vooravond tijdens het weekend.

Op prime time bestaat de programmering van RTL 4 vanaf juli bijna volledig uit herhalingen. Op maandag zal de hele avond CSI worden herhaald, op dinsdag Mijn Huis Vol Dieren en Het Spijt Me, op woensdag Echt Scheiden, op donderdag Bonje met de Buren en Buch in de Bajes en op zaterdag De Jongens tegen de Meisjes en Echt Waar.

Naast al deze herhalingen komt RTL 4 vanaf 12 juli op de vrijdag met de compilatieshow Het Beste Van Holland’s Got Talent Worldwide en wordt op de zondag de weinig succesvolle avond met Vlaamse series voortgezet.

Daarnaast stopt RTL 4 na vier jaar met Ik Kom Bij Je Eten, de zomerse vervanger van Goede Tijden Slechte Tijden. In plaats daarvan worden afleveringen van Benidorm Bastards uitgezonden, deels herhalingen en deels buitenlandse series.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen