Veronica Magazine verklapt finalisten Sabotage (u)

Een flinke blunder binnen de SBS-groep. Clubblad Veronica Magazine verraadt in het nummer van deze week de afloop van de Net5-show Sabotage. “Wij waren hierin helaas wat minder scherp“, geeft een woordvoerster van SBS direct toe. Voor het magazine heeft host Erik van der Hoff een dagboek bijgehouden. Het stukje over de twintigste opnamedag, de dag voordat ‘de laatste drie deelnemers onthullen wie volgens hen de saboteur is’, wordt begeleid door een foto van, jawel, drie kandidaten.

Volgens SBS is niet alles verklapt. “In dat stadium van het spel zitten er meer dan drie deelnemers in het spel. Dus helemaal wordt het nog niet verklapt! Ik hoop dat alleen de oplettende lezer het is opgevallen…

De Facebook-pagina van Sabotage staat inmiddels vol met teleurgestelde kijkers, voor wie de spanning eraf is nu Veronica Magazine de afloop heeft verraden.

Sabotage is een kijkcijferflop. De tweede aflevering trok zondag slechts 199.000 kijkers.

Update 16 april 12.04 uur:

Na enig uitzoekwerk, komt SBS tot de conclusie dat de verkeerde foto is geplaatst bij het stukje over de twintigste opnamedag. De reactie van SBS:

We hebben navraag gedaan bij Veronica Magazine en het is inderdaad gebleken dat er een verkeerde foto bij de verkeerde dag is geplaatst. Hierdoor wordt de suggestie gewekt dat de foto de finalisten betreft. Wij zouden natuurlijk nooit dergelijke hints over de uitslag geven of speculaties doen over het verloop van het programma. Het is aan de kijker om te speculeren over mogelijke finalisten en de saboteur.”

De foto komt uit een eerder moment in het programma, dus er wordt inderdaad niet verklapt wie de finalisten zijn.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen