Marc-Klein Essink niet jaloers op John en Reinout

Marc-Klein Essink is niet jaloers op het succes van tv-magnaten als John de Mol en Reinout Oerlemans. Dat vertelt de presentator, die vroeger ook tv-shows produceerde, aan Weekend. Carrière is voor Essink geen prioriteit. “Reinout, John en Joop zijn heel groot geworden, het zijn geweldige ondernemers, maar het lijkt mij dat ze nooit thuis zijn. Vrijheid is voor mij heel wat. Je weet niet hoe oud je wordt en je moet ook een beetje genieten van het leven“, vertelt de presentator. 

Leuk leven staat bij Essink op de eerste plaats. “Als je alleen maar met je carrière bezig bent, ga je niet zoveel naar verjaardagen toen en heb je niet veel tijd om op vakantie te gaan. Je bent altijd bezig bent met de vraag: hoe scoort wat ik doe? Nou, dan hoef ik niet meer.”

Hij heeft het zelf meegemaakt. “Toen ik 35 was heb ik wat programma’s geproduceerd voor RTL 4, maar toen was ik nooit meer thuis. Dat vond mijn toenmalige vrouw niet zo leuk, en terecht, want je bent helemaal nergens meer. Dan ben je alleen nog maar met dat bedrijf bezig.

Toch is Essink nu ook weer aan het werk, terwijl hij dat naar eigen zeggen niet hoeft. “Ik was eigenlijk op mijn 45ste altijd met pensioen gegaan. Ik had toen bijna 20 jaar televisie gemaakt. Ik heb het geluk gehad dat ik altijd goede contracten heb gehad.

Je kunt het vergelijken met de voetballerij, zegt hij. “Dat je ineens naar een club kan en heel veel kan verdienen. Dat is mij in het verleden ook gebeurd. Ik ben niet steenrijk, maar ik kan doen wat ik wil. Dat is mijn geluk.”

Ik kan toneel spelen, een huis kopen en verbouwen, een jaar op reis, en ik heb altijd goed aan mijn pensioen gedacht. Daarom heb ik ook tegen SBS 6 gezegd: ‘Ik doe het per project.’ Dan heb ik niet te maken met de druk van een meerjarencontract.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen