Weinig kijkers voor Jan Kooijman-show Cheat On Me

Geplaatst op di 05 mrt 2013 om 9:16

Jan Kooijman (31) trok maandag weinig kijkers met de start van zijn RTL 5-show Cheat On Me, waarin wordt geprobeerd om koppels tot vreemdgaan te verleiden. Er keken 295.000 mensen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het in moeilijkheden verkerende RTL 5 werd maandag niet uit het slop gehaald door de ruim anderhalf uur durende show. Mede dankzij de dramatisch slecht bekeken vooravond, was de jongerenzender de negende zender van het land, net voor RTL 8.

In de vooravond kwam alleen Flodder boven de 100.000 kijkers uit. Het programma Het Beste van Idols Worldwide van Ferry Doedens trok slechts 94.000 kijkers.

Vanavond hoopt RTL 5 op hogere kijkcijfers als Huisje Boompje Barbie en Echte Meisjes op de Prairie hun première beleven.
38 Reacties op “Weinig kijkers voor Jan Kooijman-show Cheat On Me”


 1. Anoniem

  MC Het heet Echte Meisjes en jongens op de prairie.

 2. Anoniem

  Yes yes yes! Zo blij dat het niet is, zelfs de zwakbegaafd kijker begint nu ook al kritisch te worden, het begint van het einde!

 3. Anoniem

  Mag idd hopen dat RTL5 vanavond hogere cijfers haalt. Anders zijn ze de kijkers kwijt!

  Sowieso raar dat niet de nieuwe vooravond ook deze week is begonnen…

 4. Ome Frans

  De zoveelste flutshow. Tijd en geld verspilling.

 5. Arjan

  Voorspelling voor vanavond rtl5

  20:30 400,000 kijkers
  21:30 300,000 kijkers

 6. T

  Jammer. Ik vond het wel vermakelijk.

 7. Coca-Cola

  Het einde van RTL lijkt nabij.

 8. Valt wel mee

  RTL kraakt in al zijn voegen en probeert te redden wat er te redden valt. Maar dan moet je niet met dit soort walgelijke programma’s komen. De kijker heeft geoordeeld, dus?

 9. Alexander

  Ze hebben uitstekende jaren gehad met OhOh Cherso, Expeditie Robinson, HTMD, ook Modern Family. Niks duurt voor altijd! Op een gegeven moment scoren ook de Echte Meisjes niet meer.. Dat is geen schande, verzin weer iets echt leuks en wieweet slaat het aan. Cheat on me ga ik natuurlijk niet met iemand anders kijken, dus helemaal niet. Het lijkt té ordinair.

 10. Plato

  Wat was dat slecht zeg, je zag zo dat het geen echte koppels waren maar koppels die van een castingburo als stelletje waren ingehuurd

 11. Fred

  Dit hele Jan Kooijman format is oude wijn in nieuwe zakken. 10 jaar geleden werkte ik als regisseur al mee aan Blind Vertrouwen wat opgenomen werd in Portugal. Een verschrikkelijk duur project waar John de Mol zelf boven op zat maar ook een grote flop werd. Maar goed, het blijft de kijker door de strot geduwd worden.

 12. collega

  Wat wil je, met Jan K, wat een glijer. mensen willen authentieke presentatoren, niet zo’n ijdele zelfingenomen bedachtzame semi-bescheiden semi-spontane jongen… kriebels krijg je ervan.

 13. Anoniem

  Duurde te lang, programma duurde tot 22.08. Volgende week duurt het korter denk ik.

 14. bibi

  Ik moest er even inkomen maar daarna vond ik het wel vermakelijk! Zal nog wel groeien.

 15. LD

  Noem het: “Hold on to your love” en het klink toch al meteen wat chiquer…

 16. Peter

  Ik vond het wel vermakelijke TV. Jammer alleen dat ze niet even gewacht hebben tot eind maart, als de hele nieuwe vooravond er ook staat. Nu is het instroom van niks wat er voor zit. Ik ben benieuwd of dit nog gaat groeien. In iedergeval wel het best bekeken programma op RTL 5 gisterenavond.

 17. Anoniem

  Het lijkt wel alsof iedereen denkt dat John de Mol werkelijk ALLES maakt… maar dit is gewoon een programma van Blue Circle..

 18. Sub-Zero

  Coca-Cola
  Tue 05 Mar 2013 om 9:35

  Het einde van RTL lijkt nabij.

  :lol:

  Dan is SBS al helemaal naar de verdoemenis.

 19. Zuurpruim

  Temptation Island was jaren geleden nieuw en hilarisch om dan anno 2013 met een slap aftreksel te komen is vragen om weinig kijkers. Gezien de kijkcijfers van dit soort programma’s is het genre compleet uitgemolken en laat de kijker zich niet meer met dit soort troep afschepen.

 20. Anoniem

  ROMO’S MALAIKA:

  http://www.youtube.com/watch?v=YFACHoQQ_18
  http://www.youtube.com/watch?v=JXu5T38otLQ

 21. Peter

  Misschien hadden ze het ook beter Temptation Island kunnen noemen, dat kent iedereen. Dat was destijds ook de fout van Secret Story, wat ook een slap aftreksel was van Big Brother. Dat had dus ook beter Big Brother genoemd kunnen worden. Dan heb je in iedergeval de naam die tot de verbeelding speelt voor de kijker en iets wat herkenbaar is.

 22. Coca-Cola

  @Sub-Zero: Ik bedoel RTL5 natuurlijk, niet geheel RTL.

  RTL5 doet het al een tijd zeer slecht, zelf gemiddeld slechter dan RTL7 en Veronica, welke RTL5 voorheen altijd boven stond.

 23. Sub-Zero

  RTL kakt altijd in van januari tot maart ongeveer.

 24. FooL

  Gasten als Kooijman en Doedens programma’s laten presenteren?
  Dat lijkt wel een soort SBS-beslissing.

 25. Coca-Cola

  Ze halen toch alleen goeie cijfers met So You Think en met Expeditie Robinson, de rest toch niet?

  Dan kunnen ze die twee beter op 4 of 7 plaatsen en 5 en 8 samenvoegen of zo.

 26. Plato

  allemaal singles
  Allemaal castingburomensjes
  Allemaal gescript

  http://glamora.ma/2013/03/cheat_on_me_bedriegt_de_kijker.html

 27. Arjan

  Volgende week maandag

  Om 20:30 nog maar 250,000 kijkers

 28. Bamibal

  saai is dat cheat on me, soort Bachelor / temptation island.

  en wat een waardeloze mensen doen daar aan mee, allemaal gespeeld en nep.

  Ben beniewd vanavond met Echte meisjes op de prarie

 29. frits Bom

  Het zal wel aan mijn leeftijd liggen maar dat kapsel van die figuur jan K…

 30. paul

  cormont snapt er echt geen reet van he?

 31. Daan

  Uit commerciele (financiele) overwegingen laat RTL5 de maanden januari en februari lopen. Dit met het idee dat ze het budget dan aan veel nieuwe programma’s vanaf maart kunnen besteden. Dat lijkt in eerste instantie een slimme beslissing. Het probleem is echter dat de kijker in 2 maanden totaal vervreemd raakt van RTL5 en zijn plekje al bij een andere zender heeft gevonden, waardoor de nieuwe programma’s vanaf maart altijd een zeer zwak begin kennen. Mede hierdoor floppen diverse programma’s.
  Vreemd genoeg blijft RTL5 deze werkwijze al jaren hanteren. Ik zou dat toch eens anders doen komend jaar.

 32. www

  Ik heb het een kans gegeven, maar het duurde allemaal gewoon veel te lang en het was inderdaad een slap aftreksel van Bachelor en Temptation Island.

  Overigens denk ik dat dit programma beter had kunnen scoren als de casting beter was geweest: er zitten nu te veel tokkies, ouderen en lelijke mensen in (voor RTL5-publiek-standaarden not done). Had bijvoorbeeld een heet homokoppel erin gezet, wat classy jonge meiden, en het programma een positievere draai gegeven (We Will Always Love Eachother ofzoiets), want met een opdracht waarin een man in een oor fluistert: “Ik wil je k-u-d zo hard n-e-u-c-k-e-n, vanavond als we klaar zijn” etc is zelfs het RTL5-publiek niet gecharmeerd van.

 33. Mark

  RTL 5 gaat van 100.000 (lead-in) naar 300.000, dus een stijging van 300%!

  Als Cheat On Me op 4 was gekomen, hoorden we hier niemand piepen, want dan had het gewoon 1 miljoen kijkers getrokken.

  Maar ja, dan zeurt men hier weer dat RTL 4 hun kijkcijfers na GTST ziet halveren.

 34. Polke

  Mislukt programma. Nu al.
  RTL5 moet een nieuwe koers gaan varen want dit soort programma’s werken niet meer. Echte Meisjes op de Prairie gaat ook sneuvelen. Nieuwe serie Barbie….ben benieuwd.

 35. Eric

  So you think you can dance Next Generation gaat wel erg leuk worden! Afgelopen weekend de opnames bezocht van de audities in Leiden. Niet te geloven wat die kinderen allemaal al kunnen, en hoe professioneel de jury commentaar geeft. Jan Kooijman van een hele andere kant, die ik persoonlijk liever zie dan in zo’n flutprogramma als Cheat on me. Uitzendingen zijn geloof ik vanaf half april op RTL5.

 36. Nou nou

  Terechte afstraffing voor dit soort walgelijke tv.

 37. Marc

  Kooijman….opsluiten graag samen met die van Slechtmond.
  Kom, ik ga uit GTST. Dan kan ik gaan presenteren..denken ze.
  Acteren was al zo zo, presenteren is een no no.

 38. sjaak

  Ik ben lid van een website waarvoor je uitnodigingen krijgt om mee te doen aan.programma’s.
  Ik kreeg ook een bericht voor het programma cheat on me waarin ze vroegen of je samen met je partner mee wilden doen dus het is niet geacteerd. Gr

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.