Toekomst VARAgids niet in gevaar

Lezers van VARAgids hoeven niet bang te zijn dat de veranderende bladenmarkt of de omroepfusie tussen VARA en BNN het einde van hun blad betekent. Dat zegt uitgever Winnie Woltmaker in VARAgids. De VARAgids is volgens haar toekomstbestendig. “Op dit moment zijn er ruim 240.000 VARAgids-abonnees en daarnaast verkopen we gemiddeld per week zo’n 15.000 losse exemplaren. Dat zijn nog steeds enorme aantallen! De lezers zijn zeer tevreden en waarderen het blad met een 7,7.

Toch ziet ze dat de markt verandert. “Wel zien we dat het segment programmabladen het moeilijk heeft. Er komen steeds meer gratis, digitale alternatieven, waardoor de verkoop van programmabladen onder druk staat.”

Nu is de VARAgids al enige tijd niet louter een programmagids, maar is het, met bijdragen van gerenommeerde schrijvers, fotografen en columnisten het enige journalistieke mediaweekblad van Nederland.”

Ook de omroepfusie zal het blad niet raken. “Het ligt niet zo voor de hand om in de bestaande VARAgids structureel iets samen te doen met BNN, daarvoor verschillen de doelgroepen te veel. Wat wel goed zou kunnen is dat we gezamenlijk een alternatief product voor een jongere doelgroep ontwikkelen.”

Het nieuwe blad zou volgens haar moderner moeten zijn. “Iets met een sterk digitaal component. Daarvoor liggen bij de VARA de eerste plannen, de komende periode zullen we die naast de ideeën van BNN leggen.”

Zelf heeft de VARA ook nog ambitie voor nieuwe bladen. “Een 2 voor 12 magazine bijvoorbeeld. Belangrijke voorwaarde is dat eerst het economische klimaat weer wat aantrekt.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen