Sandra Schuurhof walgt van SBS-bashen

Sandra Schuurhof vindt dat mensen eens moeten stoppen met het bashen van SBS 6. Dat statement maakt de presentatrice vandaag in het AD. Schuurhof is het goed zat. “Natuurlijk wist ik dat SBS onder vuur lag, maar aan mijn heilig vertrouwen dat er een kentering komt, is niets veranderd. Alleen zou het wel helpen als dat SBS-bashen eens ophoudt. We liggen al tijden op de grond en blijkbaar vindt iedereen het heerlijk om te blijven trappen. Die houding hangt me de keel uit.

Het wordt SBS 6 niet makkelijk gemaakt, vindt ze. “Hoe kun je opkrabbelen als er, ook door jullie krant, steeds maar negatief geschreven wordt? We hebben de gunfactor nodig.

Op de vraag of de kritiek dan niet klopt, zegt ze: “De beste stuurlui staan aan wal, dat blijkt maar weer. Ik weet niet of het klopt, ik ben gelukkig geen programmadirecteur. Maar ik weet wel zeker dat die vervelende vibe ervoor zorgt dat onze goede programma’s niet worden ontdekt.

We maken shows die bij RTL moeiteloos boven het miljoen zouden scoren, maar bij ons vindt de kijker ze niet. Dat is ontzettend zonde.”

Dat Hart van Nederland, het grootste succes van SBS 6, sinds de vernieuwing met Schuurhof aan het roer honderdduizenden kijkers heeft verloren, is ook haar niet ontgaan. “Tja, die gouden tijden zijn voorbij, maar het programma is enorm gegroeid.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen