Recht van Nederland geen succes in vooravond SBS 6

Foto: SBSRecht van Nederland is geen succes als dagelijkse rubriek in de vooravond van SBS 6. De reguliere uitzendingen – op dinsdag was er vanwege voetbal een verkorte uitzending – trokken deze week gemiddeld 242.000 kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Op álle uitzendavonden veroorzaakte Recht van Nederland een kijkcijferdip in de programmering. De omringende tv-shows Shownieuws en Trauma Centrum trokken gemiddeld 354.000 en 388.000 kijkers. 

Recht van Nederland, het programma waarin Daan Nieber en Maureen du Toit juridisch nieuws behandelen, was vorig jaar wel een succes als wekelijkse show op de late zondagavond. Er keken op het hoogtepunt bijna 800.000 kijkers.

Dat de rechtbankrubriek nu gemiddeld 242.000 kijkers neerzet, is vooral pijnlijk voor Shownieuws. De showrubriek moest vanwege Recht van Nederland inkorten van 40 naar 10 minuten, maar deed het in haar laatste ‘lange’ uitzendweek aanzienlijk beter met gemiddeld 312.000 kijkers.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen