Na Mooiste Meisje nu Mooiste Jongen van de Klas

Foto: RTLNa het succes van Het Mooiste Meisje van de Klas, krijgt de kijker in mei De Mooiste Jongen van de Klas te zien. Het gaat om een eenmalige documentaire-zoektocht. Dat heeft de VPRO laten weten. Regisseur Suzanne Raes, met linkse idealen opgevoed in een Nijmeegse nieuwbouwwijk, maakt in de Teledoc samen met haar klasgenoten van toen de balans op van hun jeugd. “In hun herinneringen is er één klasgenoot die vaak terugkomt: Johnny, de mooiste jongen van de klas.” 

Johnny was volgens Raes een opvallende verschijning. “Hij was anders, kwam uit een ander milieu. Hij kwam met een brommer naar school, sloeg bij ruzie vol met zijn vuist op je gezicht, wist alles over seks, was no-nonsense en recht voor zijn raap.”

Johnny liet hen iets zien van de grote wereld buiten de wijk, aldus de omroep. “Maar terwijl Suzanne en haar klasgenoten dachten dat hij een uitzondering was en dat de wereld bestond uit mensen zoals zij, beseffen ze nu dat juist zij in een ideologisch reservaat zijn opgegroeid.”

De uitzending is op maandag 27 mei, om 20.20 uur op Nederland 2.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen