Harry de Winter raakt in de war van scripted reality

Foto: Het GesprekHarry de Winteris geen fan van scripted reality, het tv-genre dat met succes naar Nederland is gehaald door Net5. Dat vertelt de presentator aan Mikro Gids. De Winter kijkt er met verbazing naar. “Ik vind het verwarrende tv. Op Net5 heb je bijvoorbeeld Dokters en Achter Gesloten Deuren. Je denkt dat je zit te kijken naar een documentaire, naar een reportage, maar dat is het helemaal niet: het is gewoon nagespeeld door onbekende acteurs. Nagespeelde non-fictie, daar hou ik dus niet van.” 

Liever kijkt hij naar journalistieke tv. “Dat is Tegenlicht, een documentairerubriek die diepgravend op één onderwerp inzoomt. Ik houd van researchjournalistiek: hoe zit het nou echt? Ik ben meer geïnteresseerd in non-fictie dan in fictie.”

Als je mij Tegenlicht geeft en De Wereld Draait Door als culturele agenda en Pauw & Witteman voor de politiek, dan heb ik eigenlijk wel genoeg.”

Toch is er één dramaserie die hem wel kan bekoren. “De fictie in Breaking Bad is zo bijzonder en er wordt zo goed geacteerd, dat ik toch om ga. Het plot alleen al.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen