Amerikaanse remake Penoza geen succes

Geplaatst op Tue 05 Mar 2013 om 9:11

Red Widow, de Amerikaanse remake van de Nederlandse tv-serie Penoza, is zondag met teleurstellende cijfers van start gegaan op tv-netwerk ABC. Er schakelden 6,9 miljoen mensen in. Dat blijkt uit cijfers van Nielsen. Vorig jaar maart begon ABC op hetzelfde tijdstip met Good Christian Bitches, dat vanwege lage kijkcijfers werd gestaakt. Voor Red Widow lijkt eenzelfde scenario op komst, want in de commerciële doelgroep scoorde ze liefst 36 procent onder de premièrecijfers van GCB.

Tv-critici zijn alles behalve enthousiast over Red Widow. “Not very exciting“, vindt The Hollywood Reporter het, en Zap2it vindt de serie niet boeiend genoeg.

Penoza-schrijver Pieter Bart Korthuis begrijpt de kritiek. Volgens hem is “veel van het vlees, de subplots die bij ons de wereld geloofwaardig maakten, weggelaten.

In Nederland wordt gewerkt aan een derde seizoen van de thrillerserie.
9 Reacties op “Amerikaanse remake Penoza geen succes”


 1. Coca-Cola

  Alles valt en staat bij de acteer prestaties van de hoofdpersonen. Waarschijnlijk is het daar niet zo’n top-cast als hier in Nederland.

 2. Den Draaiert Joost

  Als er in de rest van de wereld een anderstalige versie van een Amerikaanse serie of een remake word gemaakt, staan de Amerikanen erbij om te kijken of het product wel dicht genoeg bij het origineel blijft. Waarom doen Nederlandse producenten dat niet. Onbegrijpelijk.

 3. k:Alex

  Het ging trouwens zondag in première, niet maandag.

 4. bastiaan

  Zit nu midden in de dvd-box. Wat een geweldige serie is dit zeg. Helemaal gemist de afgelopen jaren. Was bij de Volkskrant webwinkel maar 20 Euro.

 5. Welingelicht

  Volgens de Amerikaanse tv pers heeft de serie een uitstekende prestatie geleverd:

  ‘Red Widow’ Draws ABC’s Biggest Series Audience to its Slot in 5 Months
  With AFHV, Once Upon A Time and the debut of Red Widow, ABC earned its biggest Sunday audience with regular programming since December – since 12/2/12.

  Head to head from 9-11pm, ABC’s series debut of Red Widow drew 35% more viewers than NBC’s Celebrity Apprentice premiere. Red Widow pulled in ABC’s largest series audience in the 2-hour slot since season-premiere Sunday 5 months ago – since 9/30/12.

  http://tvbythenumbers.zap2it.com/2013/03/04/red-widow-draws-abcs-biggest-series-audience-to-its-slot-in-5-months/171719/

 6. Rene

  Alles is relatief. Maar jammer dat die Amerikanen aanpassingen zo nodig vinden, deden ze zelfs met The Killing.

 7. Anonymous

  Ik heb de aflevering gezien.. ik mis de ‘Hollandse’ sfeer.. raar eigenlijk. Ik kijk normaal graag naar Amerikaanse series..

 8. watiserdan

  Nu al zeggen dat het mislukt is na 2 episodes? seizoen1 van penoza begoon ook vrij traag.

 9. Janet

  @Welingelicht: Zondagavond 10 uur is een drama bij ABC. Inderdaad geen hoge kijkcijfers, al sinds september niet. Toen begon de serie ‘666 Park Avenue’ in dat tijdslot. Had dacht ik net geen 7 miljoen kijkers, en is daarna alleen maar gedaald, tot ongeveer 4 miljoen. Het is toen gecancelled en vervangen door allerlei herhalingen die nog lager scoorden (3 miljoen ofzo).
  Red Widow heeft nu 7 miljoen, en dat is dan dus veel hoger dan die 3 miljoen, maar het is nog steeds heel laag voor Amerikaanse begrippen. Bovendien gaat het in Amerika ook niet echt om hoeveel mensen er kijken, maar om de rating (een soort marktaandeel of kijkersdichtheid o.i.d), omdat het nogal verschilt per dag en per uur hoeveel mensen er in totaal tv kijken daar.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.