RTL komt ondertitelbelofte na

Foto: RTLRTL zet flinke stappen op het gebied van ondertiteling. Alle avondbulletins van het RTL Nieuws worden vanaf vrijdag ondertiteld en ook een aantal dramaseries worden toegankelijker voor doven en slechthorenden. Dat heeft ze donderdag laten weten. Erland Galjaard, de tv-baas van RTL, begrijpt het belang. “Het Carré-debat vorig jaar deed ons beseffen dat we onze slechthorende en dove kijkers meer tegemoet moeten komen. Ik ben blij dat we dat moment nu kunnen aankondigen.” 

Ook de dramaseries Moordvrouw, Aaf en Malaika zullen worden ondertiteld. “We denken met deze selectie, een mix van informatie en entertainment, een stap in de goede richting te maken. Later dit jaar en in 2014 volgen meer van onze programma’s“, aldus Galjaard.

Afgelopen weekend werd de cabaretshow van Najib Amhali ook ondertiteld, mede op verzoek van de cabaretier zelf. “Cabaret voor Beginners van Brigitte Kaandorp, op 2 maart te zien, is ook te volgen voor doven en slechthorenden.

De live ondertiteling van RTL Nieuws zal worden verzorgd door P2P Ondertiteling. Voor de entertainmentprogramma’s wordt Ericsson Translation Services verantwoordelijk.

RTL zei in januari ernaar te streven nog dit jaar ‘een concrete stap’ te maken met de ondertiteling van programma’s, na onrust in politiek Den Haag hierover.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen