NOS wil samenvattingen ook na 2014 houden

Geplaatst op vr 30 nov 2012 om 14:29

De NOS gaat zich er hard voor maken om ook na het seizoen 2013-2014 de samenvattingen van de Eredivisie te blijven uitzenden. Dat meldt directeur Jan de Jong vrijdag in een persbericht. Het vermoeden heerst dat de tv-rechten in 2014 naar een nieuwe tv-zender van mediabedrijf FOX gaan. “Het staat een ieder vrij om de rechten te kopen. Ervaring uit het verleden leert dat dit niet altijd een succes is geweest, denk aan Sport7 en, korter geleden, Talpa“, reageert De Jong.

De Nederlandse Mededingingsautoriteit heeft goedgekeurd dat het Amerikaanse FOX een meerderheidsbelang neemt in Eredivisie Live, eigenaar van de rechten. Het lijkt onafwendbaar dat de rechten weggaan bij de NOS om daar vervolgens een nieuwe tv-zender van FOX mee op te bouwen, net als destijds met tv-zender Talpa.

De Jong zou dat betreuren. “Wekelijks kijken miljoenen mensen naar het Eredivisie voetbal bij de NOS, het is de afgelopen vijftig jaar structureel het best bekeken programma van de Nederlandse televisie. Onze aanpak spreekt mensen aan. Dus als het aan ons ligt, zenden we ook de komende vijftig jaar de Eredivisie uit.

Over een periode van twaalf jaar investeert FOX maar liefst een miljard euro in het Nederlandse voetbal. “FOX heeft de clubs 80 miljoen toegezegd. Dat is fantastisch voor het voetbal. Maar het geld moet ergens vandaan gaan komen; FOX is geen liefdadigheidsinstelling“, waarschuwt De Jong.

Als Fox de samenvattingen op een eigen kanaal gaat uitzenden, dan is dat een kostbaar middel om de kijker lekker te maken voor betaaltelevisie. Als Fox de rechten aan ons verkoopt, dan levert dat geld op.

Daar ligt een kans voor ons, want – om in voetbaltermen te blijven – de wedstrijd is nog niet afgelopen; we kunnen nog scoren. Hier gaan de NOS en de publieke omroep natuurlijk vol voor. Wij willen niets liever dan de Eredivisie blijven uitzenden. Maar niet ten koste van alles, want we staan ook voor een enorme bezuinigingsoperatie.”
31 Reacties op “NOS wil samenvattingen ook na 2014 houden”


 1. Pat

  Sorry het geld is op , we schrappen boer zoekt vrouw , memories , hellogoodbye , radar, kassa , 1 tegen 100 , de reunie , spoorloos en we gaan lekker eredivisie uitzenden.

 2. NG

  Sluit een dealtje. NOS de Eredivisiesamenvattingen, krijgt FOX de Champions League voor op hun Eredivisie Live met sublicentie voor de samenvattingen aan de NOS. Fox krijgt wat miljoentjes van de NOS, NOS heeft wat hij wil. Iedereen blij. Behalve de Champions Leaguekijker, want die zal moeten betalen.

 3. Huiskamer

  “Wakker Nederland” vanochtend: “Bord op schoot, Bord op schoot, Bord op schoot, Bord op schoot, Bord op schoot, Bord op schoot, enz”
  Wellicht de enige die dit een geweldige jaren-50 opmerking vindt.

 4. k:Alex

  Als RTL mee gaat doen in die race denk ik dat ze net wat meer voorrang krijgen.
  Maar NOS gaat natuurlijk een gigantisch minimum instellen.

 5. Anoniem

  3 keer is scheepsrecht. bye bye zwaai zwaai NOS, PO, STER…

 6. Peter

  Mocht de FOX er naast grijpen hoeven ze niet eens te beginnen. Zonder voetbal zal het nergens zijn. Nog maar even afwachten dus of dat FOX er daadwerkelijk ook komt. Ik zit er niet op te wachten, zo’n voor oorsprong rechtse zender voegt niets toe. 2 rechtse zender groepen, RTL en SBS, zijn meer dan genoeg.

 7. Geer

  De samenvattingen van de NOS zijn niet beter of slechter dan van de commerciele omroepen. Immers, bijna de zelfde mensen doen dit. Het enigste wat het prettig maakt is dat de samenvattingen niet worden onderbroken door reclame. Dus laat de nOS nou niet net doen of zei het alleen kunnen. Nogmaal, de mensen vinden het prettig kijken op zondagavond omdat er geen reclame is. Het “bord op schoot” gedoe moet maar eens uit zijn, want om 19.00 uur hebben de meeste gezinnen al wel gegeten. De Champions League kan niet naar FOX want er zijn Europa afspraken en regels dat die moeten worden uitgezonden op een z.g. open kanaal dus de publieke omroep.

 8. Jos

  @peter
  Smoel houden linkse idioot, jij verpest ons land!

 9. Peter

  @Jos: doe eens normaal pipo. Nee al dat rechtse geneuzel zitten we op te wachten. Lekkere janboel is het nu.

 10. k:Alex

  @Peter
  Op RTL zien we “buitenlanders” omdat ze er voor gecast zijn, bij de PO zien we “buitenlanders” omdat ze graag subsidie willen.
  Dus denk even na als het kan.

 11. Sub-Zero

  En waarom zou FOX de rechten aan de NOS verkopen? Die kunnen niet eens gigantisch veel bieden.

  Gewoon zelf uitzenden op een later tijdstip en ondertussen veel reclame maken voor je betaal kanaal.

  De NOS doet altijd zielig alsof Eredevisie alleen voor hun is. Ik zie de NOS geen miljarden in Nederlands voetbal steken.

 12. Peter

  @k:Alex: weet niet waar je het over hebt. Had ik het over buitenlanders? Nee. Lees eens goed!

 13. Anoniem

  Nou , De Jong droom lekker verder. Hier kan je niet tegen op maar dat hoeft ook niet. Laat FOX dit maar uitzenden,kan de PO gewoon bezuinigen te beginnen met de NOS want wanneer je 5personen nodig hebt om 1 wedstrijd te verslaan dan is DAT geld verslinden en ook nog decadent in deze tijd,maar dat zijn we gewend bij de PO

 14. Henk

  @Peter

  Je bent een gigantische linkse flapdrol. ;)

 15. Owen

  De NOS bezuinigt in elk geval al op de kapper van Jan de Jong.

 16. Peter

  @Henk: ik ook van jou…

 17. Sjaak

  Belachelijk dat de PO gaat concurreren met een commerciële zender om de voetbalrechten. Hiermee schieten ze echt hun doel voorbij en moeten ze niet zeuren over geldgebrek.

 18. kritische kijker

  Wat is dat voor vreselijke nozem op die foto, lijkt wel een beroeps subsidieslurper. ;)

 19. kritische kijker

  De rechtse losers /plebejers doen weer stoer over de NOS en de linkse hobby’s.

  Onze geliefde staatszender produceert meer kwaliteit als de t okkiezenders van de Co ooit nog voor elkaar kunnen krijgen.

  Programma’s met veel Domheid, platheid, nikszegendheid voor geestelijk zwakke in onze maatschappij, die door het socialistisch gedachtegoed geholpen moeten worden, wordt als een verlichte norm van media kwalteit gepresenteerd.

  Jammer de gemiddelde plebejer en patser in dit land die denk prietpraatjes maakt maar wel gebruik moet maken van;
  -een uitkering bij ziekte werkloosheid, ouderdom,
  -woonsubsidie zowel voor huur als Hypotheek,
  -hoger onderwijs voor een ieder bereikbaar,
  -vermogen hebbend opgebouwd als gevolg van een eigen woning dmv zwaar gesubsidieerde premies,
  -prachtige gezondheidszorg.

  Kortom verzorging van de geboorte tot aan het graf.

  Onze rechtse rakkerje en patsertjes realiseren zich niet dat dit grotendeels te danken is geweest door ons sociaal democratisch gedache goed. Maar daar heeft Molusconi cs geen programma’s over die heeft het te druk met rotzooi programma’s maken die zorgen dat vooral molletjes en bruinwerkertjes de zakken mee vullen. De rest van de samenleving kan deze rechtse rakker gestolen worden.

 20. Eindhoven de Gekste!!

  De mensen die continue zeuren over het bord op schoot. Zijn mensen die altijd voor een kwartje op de eerste rij willen zitten. CO sport hoort niet op de PO. Laat de PO doen waar ze goed in zijn, programma’s maken voor de babyboomers.

 21. Eindhoven de Gekste!!

  3 miljoen die wel studio sport en 13 miljoen die niet naar studio sport kijken.

 22. Owen

  Bord op schoot is uit de tijd… het is 2012 mensen!

  Laat de NOS maar lekker uitgebreid sporten brengen die weinig aandacht krijgen.

  Voetbal is gewoon een commercieel product!

 23. kritische kijker

  Onzin Owen cs. Hoewel het een vorm van brood en spelen is, is het een volledig uit de hand gelopen commercieel product.

  Mensen die professioneel voetballen zijn op een enkeling na sporters die een matig kunstje vertonen en in Nederland minimaal € 300,000 tot 1.500.000 per jaar verdienen. De waanzin ten Top.

  En het meest rechtse en onbetrouwbare FOX probeert door snel veel winst te behalen dit product vooral zo achterlijk te houden. In Great Britain en Italie zijn de scheurtjes in de onzin al zichtbaar. Nederland is nog niet uitgemolken dus nog even de tanden er in.

  Rechtse rakkertjes en patsertjes denken hier een normaal product te hebben voor de markt. Het is gewoon intense volksverlakkerij. Maar patsertjes zijn stoere kindjes die mee willen schreeuwen met de grote jongens en dromen verder met de beperking van hun kleine hersentjes.

 24. Sub-Zero

  Hoezo is Fox het meest rechts Fox is meer dan alleen Fox News Channel. Jij bedoeld die conservatieve Amerikaanse kabelzender.

 25. TERMINATOR

  @Sub-Zero
  Laat ons aller kritische kijker maar raaskallen, hij weet echt niet waar hij het over heeft. ;)

 26. johan

  inderdaad de sport weg van het hoofdpodium, te beginnen achter de decoder.
  ook graag uit het journaal en krant graag, echt respectloos hoe er na een
  serieus wereldfeit we op de hoogte gebracht gemeend te moeten van de
  tussenstand in een of andere onnozele competitie, of hoe decFC ijselmeervogels
  het gedaan hebben, en de woorden van de ‘kritische kijker’ omtrend de salarissen
  zijn me uit het hart gegrepen, wat een schande is dat !

 27. TERMINATOR

  @johan
  Omtrend met een een d. terug naar de schoolbanken jij!

 28. miranda

  zonder het voetbal stelt de NOS niets voor,laat het voetbal maar achter de decoder verdwijnen en mensen die daar zonodig naar willen kijken betalen.
  dan zijn we meteen van STUDIO SPORT af en ook meteen van dat gevoetbal!

 29. TERMINATOR

  Als Miranda achter de decoder verdwijnt horen we er nooit meer iets van. Laten we dat maar doen.

 30. Carolientje

  Echte voetbal liefhebbers zitten in het stadion !

 31. miranda

  terminator waarschijnlijk zal garnaaltje meer van toepassing zijn op jouw fysieke gesteldheid,pisventje!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.