Eerste NOS Journaal voortaan half uur vroeger

De wekker van het NOS Journaal gaat vanaf 27 augustus een half uur vroeger op werkdagen. Vanaf dan begint het eerste nieuwsbulletin om 6.30 uur op Nederland 1. Dat heeft de NOS dinsdag gemeld. Voortaan wordt tot en met negen uur ieder half uur een ‘vers’ journaal geserveerd en worden de uitzendingen op het hele uur langer: negen minuten. “Je ziet dat mensen meer dan voorheen in de vroege ochtend behoefte hebben aan nieuws“, zegt hoofdredacteur Marcel Gelauff.

Een logische stap, vindt hij. “Met eerst de opkomst van de televisie in de slaapkamer en nu de tablet en mobieltjes op het nachtkastje, hoort het consumeren van nieuws meer dan ooit bij de vaste ochtendrituelen.”

Mensen willen als ze wakker worden het laatste nieuws meekrijgen en hebben tegelijkertijd behoefte aan praktische informatie als een krantenoverzicht, de files en het weer.

De rest van de werkdag (tot 18.00 uur) staat gewoon ieder uur een NOS Journaal geprogrammeerd. In het weekend blijft de programmering ongewijzigd.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen