NCIS brengt 210 miljoen dollar op in Europa

De Amerikaanse misdaadserie NCIS, in Nederland te zien op SBS 6, is de meest succesvolle geïmporteerde tv-serie in Europa in 2011. De productie bracht maar liefst 209,7 miljoen dollar op. Dat blijkt uit onderzoek van Essential Television Statistics. De top tien wordt gedomineerd door Amerikaanse producties. Bovenaan de lijst staan verder CSI: Miami (193,7 miljoen dollar), CSI (176,6 miljoen dollar), House (142,8 miljoen dollar) en The Mentalist (129,4 miljoen dollar).

De top tien wordt afgemaakt door Criminal Minds (126,2 miljoen dollar), CSI: NY (125,6 miljoen dollar), de Duitse serie Sturm der Liebe (112,7 miljoen dollar), Two and a half men (97,5 miljoen dollar) en Bones (85,4 miljoen dollar).

CBS, de distributeur van NCIS en de CSI-franchise, harkte het meeste geld binnen. In totaal verdiende ze 1,04 miljard dollar. Warner Bros werd tweede met 691.4 miljoen dollar en Disney derde met 634,6 miljoen dollar.

De Amerikaanse NBC, 20th Century Fox en Sony Pictures volgen met 582,7 miljoen, 357, 1 miljoen en 189 miljoen dollar. “Deze top zes is niet zo dominant als mensen denken. De Duitse ZDF op plek zeven zat met 183 miljoen dollar erg dichtbij Sony“, aldus onderzoekers.

De achtste plaats was voor het Britse ITV met 116 miljoen dollar en de laatste distributeur die meer dan 100 miljoen dollar binnen harkte was Bavaria Media met 113 miljoen dollar. “Maar dat was uitsluitend voor Sturm der Liebe.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen