‘MAX-baas Jan Slagter doet een Hennie Huismannetje’

Geplaatst op wo 30 mei 2012 om 15:43

Foto: MAXHet is ietwat hypocriet dat MAX-baas Jan Slagter concurrent SBS 6 beschuldigt van kopieergedrag. Dat stelt tv-recensent Marcel Peereboom Voller woensdag in De Telegraaf. Een gevalletje pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet, vindt Voller. “Het boodschappenspel dat Jan Slagter elke ochtend speelt in het programma Geheugentrainer leende hij van RTL’s Koffietijd, toen het nog gepresenteerd werd door Hans van Willigenburg en Mireille Bekooy“, schrijft de televisiekenner.

Het is volgens Voller nu eenmaal de Hilversumse praktijk. “Beter goed gejat dan slecht bedacht is echter het motto dat Hilversum al sinds jaar en dag hanteert, maar dat is Jan Slagter even vergeten. De MAX-baas zelf was ooit de aanstichter van de zogenaamde koffieoorlog, toen ’zijn’ KoffieMAX rechtstreeks tegenover RTL’s Koffietijd werd geprogrammeerd.”

Slagter is boos, omdat SBS 6na het succes van zijn tv-hit Dokter Deen met het soortgelijke Doc Martin komt. “Nu de rollen voor het eerst in het bestaan van omroep MAX zijn omgedraaid, zou hij er juist trots op moeten zijn dat een andere zender ’zijn’ succes wil evenaren.”

In plaats daarvan doet hij een Hennie Huismannetje, vernoemd naar de man die bij de start van elke nieuwe talentenjacht klaagt dat het een kopie is van ’zijn’ Soundmixshow.”
9 Reacties op “‘MAX-baas Jan Slagter doet een Hennie Huismannetje’”


 1. Mark

  Wat een non nieuws weer van een stel zure mannen als Slagter en Peerenboom Voller.

 2. moordwijf

  dr deen is drama en dr martin moet humor gaan worden. niets gepikt

 3. !#Michael#!

  Opzich heeft Peereboom Voller hier gewoon een kei hard punt! Slagter is ook gewoon een misselijke man! Nooit gemogen!

 4. Ome Frans

  Slagtertje wordt lichtelijk irritant …

 5. Owen

  KoffieMax is een keiharde Koffietijd Ripp-off dus idd pot verwijt de ketel!

 6. Anoniem

  Lol een Hennie Huismannetje

  Dokter Deen is trouwens een leuke serie, niet alleen voor de 65 plussers

 7. Ineke

  Zo werkt het in Hilversum blijkbaar dat zouden deze zure heren toch moeten weten.

 8. opa jan

  wat is max toch een geweldige omroep

 9. ConCan

  In november 2009 werd het format van Doc Martin al op de TV beurs MIPTV in Cannes aangeboden. Dat is bijna 3 jaar geleden! Ver voordat Dr. Deen in productie was.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.