‘MAX-baas Jan Slagter doet een Hennie Huismannetje’

Foto: MAXHet is ietwat hypocriet dat MAX-baas Jan Slagter concurrent SBS 6 beschuldigt van kopieergedrag. Dat stelt tv-recensent Marcel Peereboom Voller woensdag in De Telegraaf. Een gevalletje pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet, vindt Voller. “Het boodschappenspel dat Jan Slagter elke ochtend speelt in het programma Geheugentrainer leende hij van RTL’s Koffietijd, toen het nog gepresenteerd werd door Hans van Willigenburg en Mireille Bekooy“, schrijft de televisiekenner.

Het is volgens Voller nu eenmaal de Hilversumse praktijk. “Beter goed gejat dan slecht bedacht is echter het motto dat Hilversum al sinds jaar en dag hanteert, maar dat is Jan Slagter even vergeten. De MAX-baas zelf was ooit de aanstichter van de zogenaamde koffieoorlog, toen ’zijn’ KoffieMAX rechtstreeks tegenover RTL’s Koffietijd werd geprogrammeerd.”

Slagter is boos, omdat SBS 6na het succes van zijn tv-hit Dokter Deen met het soortgelijke Doc Martin komt. “Nu de rollen voor het eerst in het bestaan van omroep MAX zijn omgedraaid, zou hij er juist trots op moeten zijn dat een andere zender ’zijn’ succes wil evenaren.”

In plaats daarvan doet hij een Hennie Huismannetje, vernoemd naar de man die bij de start van elke nieuwe talentenjacht klaagt dat het een kopie is van ’zijn’ Soundmixshow.”

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen