Jort Kelder: ‘DWDD niet over hoogtepunt heen’

Geplaatst op do 31 mei 2012 om 17:00

Jort Kelder vindt het onzinnig dat er wordt geroepen dat De Wereld Draait Door over zijn hoogtepunt heen zou zijn. Dat vertelt de vaste gast in Mikro Gids. Veelgehoorde kritiek is dat DWDD op routine drijft, met vaak dezelfde gasten. “Ja, je hoort weleens gefluister achter de coulissen van Hilversum, en in de krochten van blogs: het programma is over z’n hoogtepunt heen. Quatsch. DWDD boeit jaar na jaar meer kijkers, wordt alsmaar sterker en vernieuwt zich in allerlei details.”

Een grondige metamorfose is volgens Kelder helemaal niet nodig. “Ze restylen niet radicaal, maar als je ziet wat ze inmiddels voor de (muziek)cultuur betekenen… proficiat. Da’s dus waar we een publieke omroep hebben.”

Kelder neemt zijn pet af voor host Matthijs van Nieuwkerk. “Matthijs heerst als soeverein vorst in zijn studio, maar het succes dankt-ie niet in de laatste plaats aan een bijzonder gevarieerd format en een ijzersterke redactie.”

Wat mij opvalt is het onverminderd hoge ambitieniveau. Ze zijn bereid alles kort voor de uitzending om te gooien om actueel en entertainend te blijven. Die urgentie voel je aan tafel en daar wil je naar kijken.”
21 Reacties op “Jort Kelder: ‘DWDD niet over hoogtepunt heen’”


 1. Den Draaiert Joost

  We zullen het zien aan de kijkcijfers volgend seizoen. Ik denk dat mensen nu het kunstje wel kennen. Kijk hoe het met Paul de Leeuw ging.

 2. John

  Wij van WC eend adviseren WC eend.

 3. Dylan

  Het zijn de niet-fans die zeggen dat het programma over zijn hoogtepunt heen is. De feiten zeggen iets anders.

 4. Koen

  Deze D66’er in VVD kleding en PVV/Wilders-basher wilt natuurlijk zijn schnabbel veiligstellen.

 5. Marc E. Putto

  Uiteraard Koen, zo is het met deze quasi-dandy.

 6. Ome Frans

  DWDD is en blijft het beste programma in z’n soort. En als Jort het van deze schnabbel zou moeten hebben woonde hij in een plaggenhut.

 7. Janusz

  Het enige wat dwdd eruit moet halen is dat belachelijke kookitem….puur voor de dure eten en welbehagen van matthijs zelf….

  Voor de rest vind ik t ook nog steeds goed format

 8. Anoniem

  de kijker beslist zullen we maar zeggen

 9. kees

  ze borduren alleen zo ellelang voort op wat zij zelf fantastische items vinden, zoals de ulitieme sporter, de recordings, kijkers zijn dat wel zat denk ik.

 10. Paul

  tuurlijk Kelder ,weer de zoveelste gattenlikker.Logica,want jj lult zo,omdat je zelf wel eens bij DWDD zit

 11. Paul

  ik zal eens een plaatje gaan inzingen met de tekst,JJ LULT ZO

 12. Paul

  ik had laatst een tasje met geld gevonden,en daar zat allemaal oud geld in waardeloos dus.Dat was op het binnenhof in Haag.Marc Rutten kwam toevallig aanlopen en zag het,keek er ook in en zei,,allemaal oud waardeloos geld,anders had ik het wel meegenomen.

 13. Paul

  nou heb ik dat geld later verbrand,maar ik voel mij nu wel zo olie dom,de Euro gaat toch naar de verdoemenis,en bleek het in de toekomst toch nieuw geld te zijn.Wat ben ik een rund,ik kan mij wel voor de kop slaan

 14. Jerrold Meijer

  Braak is Paul geworden ;)?

 15. Jannes

  Ik wil graag de groetjes doen aan ome Kees en mijn nichtjes Cherissa en en Lientje.

 16. Ineke

  @Jannes: de groeten terug!

 17. Ineke

  En nog even off-topic: ik vind DWDD een leuk programma met vaak leuke onderwerpen. Alleen betrap ik mijzelf er op dat ik het aan eind van het seizoen beu ben dat er altijd dezelfde mensen verschijnen zoals o.a. Jort Kelder, Jan Mulder, Prem, Jack de Vries enz. enz. Zijn ze geen tafelheer of dame dan komen ze als gast over een onderwerp babbelen

 18. nathalie

  Nou, nieuwe tafeldames en heren zou wel eens leuk zijn .
  Ik word een beetje moe dat altijd hetzelfde vriendenclubje te gast is.
  Als eerste dievervelende Jan Mulder eruit.

 19. Anoniem

  ASL DAT DE VISIE VAN JORT IS OP DWDD, ZEGT DIT GENOEG!!!!

 20. Braak

  Neeeeee Jerrold!!!!!!!

 21. Anne Nederpel-Maas

  Ik denk dat als het programma dwdd die overjarige puber Jort Kelder eruit gooiden het niveau direct omhoog zou schieten. Gisteren aan tafel bij de dwdd met de Vries muntte het kereltje, wiens broekje nog door bretels omhoog gehouden moet worden,uit in de groots mogelijke onzin uit kramen.
  Wat heeft dit mannetje nu eigenlijk toe te voegen in een discussie behalve puberale antwoorden en een totaal gebrek aan kennis over het onderwerp ten toon spreiden. Eruit met die gast lekker ergens anders schnabbels zoeken op zijn niveau, verdient hij bakken geld mee zei die laatst.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.