Jort Kelder: ‘DWDD niet over hoogtepunt heen’

Jort Kelder vindt het onzinnig dat er wordt geroepen dat De Wereld Draait Door over zijn hoogtepunt heen zou zijn. Dat vertelt de vaste gast in Mikro Gids. Veelgehoorde kritiek is dat DWDD op routine drijft, met vaak dezelfde gasten. “Ja, je hoort weleens gefluister achter de coulissen van Hilversum, en in de krochten van blogs: het programma is over z’n hoogtepunt heen. Quatsch. DWDD boeit jaar na jaar meer kijkers, wordt alsmaar sterker en vernieuwt zich in allerlei details.”

Een grondige metamorfose is volgens Kelder helemaal niet nodig. “Ze restylen niet radicaal, maar als je ziet wat ze inmiddels voor de (muziek)cultuur betekenen… proficiat. Da’s dus waar we een publieke omroep hebben.”

Kelder neemt zijn pet af voor host Matthijs van Nieuwkerk. “Matthijs heerst als soeverein vorst in zijn studio, maar het succes dankt-ie niet in de laatste plaats aan een bijzonder gevarieerd format en een ijzersterke redactie.”

Wat mij opvalt is het onverminderd hoge ambitieniveau. Ze zijn bereid alles kort voor de uitzending om te gooien om actueel en entertainend te blijven. Die urgentie voel je aan tafel en daar wil je naar kijken.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen